Cheesecake med sitroncurd

Cheesecake med sitroncurd

08.10.2019


Hei!

Her kommer en av mine personlige favorittkaker! 

 

 

Stekte ostekaker er kremete og deilige! Ekstra nydelig blir denne varianten som har en tykk sitronkrem (lemon curd) sprøytet inn i ostekremen.

 

 

Resultatet blir en drøm av en ostekake, som både er søt og lett syrlig på samme tid.

 

 

Ingredienser: 

Kjeksbunn: 
♥ 150 g Digestivekjeks
♥ 2 ss brunt sukker
♥ 100 g smør

Sitroncurd:
♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl presset sitronsaft
♥ 2 ts revet sitronskall 
♥ 100 g smør

Ostefyll:
♥ 600 g kremost
♥ 1 ss vaniljepasta (se tips)
♥ 150 g sukker
♥ 4 egg

 

Fremgangsmåte:

Sitroncurden bør lages klar dagen i forveien:

Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle og sett over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Avkjøl kremen i kjøleskapet til dagen etter. 


Kjeksbunn:

Knus Digestivekjeks til fine smuler. Jeg bruker food processor til dette, men har du ikke det, går det også fint å ha kjeksen i en pose og kjevle over slik at kjeksene knuser. Bland kjekssmulene med brunt sukker og smeltet smør. Ha bakepapir i bunnen av en rund form som er 24 cm i diameter. Ha kjeksblandingen i formen og bruk baksiden av en skje til å presse kjeksen jevnt utover i bunnen av formen. Sett formen i kjøleskapet mens du lager ostefyllet.


Ostefyll:

Pisk sammen kremost, vaniljepasta og sukker. Visp inn eggene, ett om gangen. Ta formen ut av kjøleskapet og hell forsiktig ostefyllet over kjeksbunnen i formen. 


Steking:

Ta sitroncurden ut av kjøleskapet og ha den i en sprøytepose. Sprøyt sitroncurden oppå ostefyllet i sirkler. Sitroncurden vil synke ned i ostefyllet, men bare fortsett å sprøyte oppå i flere funder til all sitroncurd er brukt opp. 

Varm opp ovnen til 150°C. Sett kaken på en stekeplate midt i ovnen og senk straks varmen på ovnen til 100°C. La kaken steke i 3 timer (den lange steketiden på svak varme reduserer risikoen for at ostekaken sprekker på toppen). Slå av varmen på ovnen og la kaken stå i ettervarmen i 15 minutter til. 

Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i kjøleskapet til dagen etter.

 

 

Dagen etter vil ostekaken være fast i konsistensen, og kan da lett tas ut av formen og flyttes over på et fat. 

 

 

Superlekker ostekake! 

 

 

Bruk en stor kakekniv til å skjære fine kakestykker.

 

 

 

Mmmmm....  😍  

 

 

Bare elsker denne kaken her! ♥ 

 

 

 

Tips:

♥ Du kan bruke vaniljeekstrakt eller vaniljesukker i stedet for vaniljepasta. 

♥  I stedet for å lage sirkler med sitronkremen, kan du lage dotter. Jeg testet det en annen gang jeg laget denne kaken, og som du ser på bildene nedenfor blir kaken veldig fin, da også: 

 

 

 

 

♥ Stekte ostekaker holder seg gode i kjøleskapet i et par dager. Legg plast over kaken slik at den ikke blir tørr/seig i kantene. Jeg foretrekker å ikke fryse kaken fordi jeg synes at ostefyllet blir litt kornete og rennende ved tining etter å hva vært fryst.

 

 

Se også oppskrift på Lemon Meringue Cheesecake (Ostekaken med sitronkrem og marengs) og Lemon Cheesecake

 

 

 

 

Håper kaken faller i smak hos deg også! 

 

 

Nydelig stekt ostekake med sitronkrem!

 

 

Kos deg!
 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Cheesecake med sitroncurd

Ingredienser

Kjeksbunn: 
♥ 150 g Digestivekjeks
♥ 2 ss brunt sukker
♥ 100 g smør

Sitroncurd:
♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl presset sitronsaft
♥ 2 ts revet sitronskall 
♥ 100 g smør

Ostefyll:
♥ 600 g kremost
♥ 1 ss vaniljepasta (se tips)
♥ 150 g sukker
♥ 4 egg

Fremgangsmåte

Sitroncurden bør lages klar dagen i forveien:
Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle og sett over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Avkjøl kremen i kjøleskapet til dagen etter. 

Kjeksbunn:
Knus Digestivekjeks til fine smuler. Jeg bruker food processor til dette, men har du ikke det, går det også fint å ha kjeksen i en pose og kjevle over slik at kjeksene knuser. Bland kjekssmulene med brunt sukker og smeltet smør. Ha bakepapir i bunnen av en rund form som er 24 cm i diameter. Ha kjeksblandingen i formen og bruk baksiden av en skje til å presse kjeksen jevnt utover i bunnen av formen. Sett formen i kjøleskapet mens du lager ostefyllet.

Ostefyll:
Pisk sammen kremost, vaniljepasta og sukker. Visp inn eggene, ett om gangen. Ta formen ut av kjøleskapet og hell forsiktig ostefyllet over kjeksbunnen i formen. 

Steking:
Ta sitroncurden ut av kjøleskapet og ha den i en sprøytepose. Sprøyt sitroncurden oppå ostefyllet i sirkler. Sitroncurden vil synke ned i ostefyllet, men bare fortsett å sprøyte oppå i flere funder til all sitroncurd er brukt opp. 

Varm opp ovnen til 150°C. Sett kaken på en stekeplate midt i ovnen og senk straks varmen på ovnen til 100°C. La kaken steke i 3 timer (den lange steketiden på svak varme reduserer risikoen for at ostekaken sprekker på toppen). Slå av varmen på ovnen og la kaken stå i ettervarmen i 15 minutter til. 

Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i kjøleskapet til dagen etter. Dagen etter vil ostekaken være fast i konsistensen, og kan da lett tas ut av formen og flyttes over på et fat. 

Tips

♥ Du kan bruke vaniljeekstrakt eller vaniljesukker i stedet for vaniljepasta. 

♥ Stekte ostekaker holder seg gode i kjøleskapet i et par dager. Legg plast over kaken slik at den ikke blir tørr/seig i kantene. Jeg foretrekker å ikke fryse kaken fordi jeg synes at ostefyllet blir litt kornete og rennende ved tining etter å hva vært fryst.

08.10.2019
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Hboe mye vanilje ekstrakt skal det være i sitron ostekaken?

Hboe mye vanilje ekstrakt skal det være i sitron ostekaken?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter