Sjokolademoussekake med bær

 

Bildet taler for seg selv, gjør det ikke?

 

Dette er bare en helt fantastisk kake som må smakes!  Tounge smile

 

 

Ingredienser:

Sjokoladebunn:
♥ 500 g ferdig kransekakemasse (Odense)
♥ 4 egg
♥ 2 ss kakao

Sjokolademousse:
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 1 egg
♥ 2 ss sukker
♥ 3 dl kremfløte

Pynt:
♥ blanding av friske bringebær, jordbær, blåbær og bjørnebær (se tips)
♥ ferdigkjøpt jordbærgelé, solbærgelé eller ripsgelé (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Sjokoladebunn:

Del opp kransekakemassen i små biter og ha i en food processor sammen med eggene og kakao.  Kjør alt sammen på full hastighet til deigen er luftig.  Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min.  Avkjøl kaken i formen.  Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.  Sett kakebunnen på et passende kakefat og fest kakeringen rundt (det er viktig at det blir helt tett rundt kaken).

Sjokolademousse:

Pisk egget og sukkeret luftig. Smelt kokesjokoladen over vannbad sammen med 2 ss av kremfløten og bland i. Pisk resten av kremfløten stiv og ha i.  Bland moussen godt.

Hell moussen over bunnen i formen og sett kaken i kjøleskapet til moussen har stivnet (gjerne over natten).  Skjær forsiktig langs kanten av kaken med en kniv og fjern kakeringen.

Bærlokk:

Legg masse friske bær på toppen av kaken.

Smelt gelé (det gjøres raskt i mikro) og avkjøl til den romtemperert, men fortsatt flytende. Øs geléen over bærene så de blir blanke og glaserte. Sett kaken i kjøleskapet i et par timer så geléen får stivnet igjen.

 

 

Så fin blir den ferdige kaken!

 

 

♥ Tips:

Det er viktig at moussen blandes godt, ellers kan det oppstå hvite kremflekker i den mørke moussen, og det ser ikke særlig delikat ut. Bruk gjerne stålvisp.

Det er også veldig viktig at det blir helt tett rundt kaken før du heller over sjokolademousseblandingen, ellers vil den renne ut gjennom sprekken og utover kakefatet. Bruk eventuelt en litt mindre kakering. Er du i tvil om det er tett nok, kan du legge kaken tilbake i formen med bunn og forsiktig skyve den ferdige kaken over på kakefatet.

Det ser vakkert ut med alle slags bær, men det å bruke bare én type går selvsagt også an.

Å glasere bærene gir kaken et skikkelig profesjonelt utseende og gjør at bærene får søtere smak. Jeg brukte denne gangen ferdiglaget jordbærgelé fra Tine som selges i firkantede pakninger (du bruker selvsagt ikke hele pakningen, bare nok til å glasere bærene).

 

Denne ferdigkjøpte geléen egner seg godt til å smeltes i mikro så den blir flytende og den stivner igjen nokså raskt etterpå. Alternativt kan du bruker rips- eller solbærgelé som selges på glass.

 

Det er lov å la seg friste!

 

 

Fortsatt god helg alle sammen!

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sjokolademoussekake med bær
Ingredienser

Sjokoladebunn:
500 g ferdig kransekakemasse (Odense)
4 egg
2 ss kakao

Sjokolademousse:
300 g kokesjokolade
1 egg
2 ss sukker
3 dl kremfløte

Pynt:
blanding av friske bringebær, jordbær, blåbær og bjørnebær (se tips)
ferdigkjøpt jordbærgelé, solbærgelé eller ripsgelé (se tips)

Fremgangsmåte

Sjokoladebunn:

Del opp kransekakemassen i små biter og ha i en food processor sammen med eggene og kakao. Kjør alt sammen på full hastighet til deigen er luftig. Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kakebunnen på et passende kakefat og fest kakeringen rundt (det er viktig at det blir helt tett rundt kaken).

Sjokolademousse:

Pisk egget og sukkeret luftig. Smelt kokesjokoladen over vannbad sammen med 2 ss av kremfløten og bland i. Pisk resten av kremfløten stiv og ha i. Bland moussen godt.

Hell moussen over bunnen i formen og sett kaken i kjøleskapet til moussen har stivnet (gjerne over natten). Skjær forsiktig langs kanten av kaken med en kniv og fjern kakeringen.

Bærlokk:

Legg masse friske bær på toppen av kaken. Smelt gelé (det gjøres raskt i mikro) og avkjøl til den romtemperert, men fortsatt flytende. Øs geléen over bærene så de blir blanke og glaserte. Sett kaken i kjøleskapet i et par timer så geléen får stivnet igjen.

Tips

♥ Det er viktig at moussen blandes godt, ellers kan det oppstå hvite kremflekker i den mørke moussen, og det ser ikke særlig delikat ut. Bruk gjerne stålvisp.

♥ Det er viktig at det blir helt tett rundt kaken før du heller over sjokolademousseblandingen, ellers vil den renne ut gjennom sprekken og utover kakefatet. Bruk eventuelt en litt mindre kakering. Er du i tvil om det er tett nok, kan du legge kaken tilbake i formen med bunn og forsiktig skyve den ferdige kaken over på kakefatet.

♥ Det ser vakkert ut med alle slags bær, men det å bruke bare én type går selvsagt også an.

♥ Å glasere bærene gir kaken et skikkelig profesjonelt utseende og gjør at bærene får søtere smak. Jeg brukte denne gangen ferdiglaget jordbærgelé fra Tine som selges i firkantede pakninger (du bruker selvsagt ikke hele pakningen, bare nok til å glasere bærene). Denne ferdigkjøpte geléen egner seg godt til å smeltes i mikro så den blir flytende og den stivner igjen nokså raskt etterpå. Alternativt kan du bruker rips- eller solbærgelé som selges på glass.

5 kommentarer

hei kan man droppe å bruke kremfløten når man smelter sjokoladen ? Jeg vet ikke hva jeg gjorde feil men jeg har prøvd 2 ganger og hver gang etter at jeg har tatt kremfløten opp i så ble det stivt.

Ja, det kan skje at sjokoladen stivner når man har i kald kremfløte. Det er temperaturforskjellen som er årsaken. Du kan smelte sjokoladen uten kremfløte og så ha den smeltede sjokoladen i den piskede kremen. Alternativt kan du passe på at kremfløten er romtemperert eller varm når du blander den i den smeltede sjokoladen, og da vil nok ikke sjokolade stivne..

Har laget denne kaken i dag og må helt ærlig si at jeg ble litt skuffa over kakebunnen. Kransekakemassen smaker helt foredelig og etter min mening så ødelegger den hele opplevelsen av kaken. Neste gang vil jeg heller prøve å lage en nemesis bunn og ha moussen oppå. Anbefaler ikke å lage denne kaken om man ikke er no fan av kransekakemasse. Helt grusom smak.

Dette er nok veldig subjektivt Maria, for jeg elsker smaken av kransekakemasse og liker dermed også denne kakebunnen. Selvsagt enig med deg i at man ikke må bake denne bunnen hvis man ikke liker kransekakemasse... (og ikke andre kaker med kransekakemasse heller).

Mange andre bunner man kan ha sjokolademousse på, for eksempel en browniebunn eller en vanlig mandelkake.

Hei! Har laget masse av dine kaker, og alle har jeg bare fått skryt av !
Men denne var litt vrien. Nå har jeg bakt to bunner. De vil ikke heve seg!
Den skal vel bli litt høyere enn 1,5-2 cm?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift