Sjokolademuffins med vaniljekrem og bringebær

Sjokolademuffins med vaniljekrem og bringebær

25.04.2017

 

 Heart You are what you eat, so stay sweet! Heart

 

 

Hei!

Jeg fikk lyst til å lage noen enkle, men kjempegode muffins igjen, og disse falt virkelig i smak!

 

 

Myke sjokolademuffins med vaniljekrem og bringebær er slike muffins som ALLE liker!

 

 

Oppskriften gir ca. 15 muffins.

 

Ingredienser:

♥ 125 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 2 store egg
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 3 ss kakao
♥ 1,5 dl melk

Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem
♥ 200 g bringebær (friske eller frosne, se tips)

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Bland dette i deigen vekselsvis med melken.

Sett papirformer i muffinsbrett (se tips). Fordel deigen i formene til de er halvfulle.

Legg på stor en spiseskje vaniljekrem.

 

 

Og så noen bringebær.

 

 

Stek muffinsene midt i ovnen ved 225°C i ca 15 min. Avkjøl i noen minutter før de forsiktig hvelves ut av muffinsbrettet.

 

 

Tips:

♥ Du kan bruke hjemmelaget eller ferdigkjøpt vaniljekrem.

♥ Du kan bruke friske eller frosne bringebær. Bruker du frosne, trenger de ikke å tines før du har dem på muffinsene. Jeg brukte her store, frosne bringebær.

♥ Ikke fyll formene for fulle med deig, for husk at det må være plass til vaniljekremen og bringebærene også. Smile  Det er lurt å bruke muffinsbrett, så holder muffinsene fasongen under stekingen, med mindre du bruker stive muffinsformer som jeg har brukt her.

 

 

♥ Muffinsene er fine å fryse.

 

 

Så enkle, men å så gode!

 

 

Myke og nydelige på smak!

 

 


 Heart  Heart  Heart  Heart

Sjokolademuffins med vaniljekrem og bringebær

Ingredienser

♥ 125 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 2 store egg
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 3 ss kakao
♥ 1,5 dl melk

Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem
♥ 200 g bringebær (friske eller frosne, se tips)

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Bland dette i deigen vekselsvis med melken.

Sett papirformer i muffinsbrett (se tips). Fordel deigen i formene til de er halvfulle.

Legg på stor en spiseskje vaniljekrem og noen bringebær.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 225°C i ca 15 min. Avkjøl i noen minutter før de forsiktig hvelves ut av muffinsbrettet.

Tips

♥ Du kan bruke hjemmelaget eller ferdigkjøpt vaniljekrem.

♥ Du kan bruke friske eller frosne bringebær. Bruker du frosne, trenger de ikke å tines før du har dem på muffinsene. Jeg brukte her store, frosne bringebær.

♥ Ikke fyll formene for fulle med deig, for husk at det må være plass til vaniljekremen og bringebærene også. Det er lurt å bruke muffinsbrett, så holder muffinsene fasongen under stekingen.

♥ Muffinsene er fine å fryse.

25.04.2017
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Hei!
Er det mulig å erstatte kakao med smeltet sjokolade? Og hvor mye sjokolade ville du da evt. brukt?
Takk for svar!

Hei.
Om man lager disse et døgn før de skal serveres, hvordan er det best å oppbevare de? kjøleskap, fryse eller i romtemperatur? :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter