Sjokoladepavlova med solbær og blåbær

Sjokoladepavlova med solbær og blåbær

20.06.2010
Sjokoladepavlova med solbær og blåbær

Ingredienser

Marengsbunn:
4 eggehviter
200 g sukker
2 ss kakao
0,5 ts balsamico (mørk eddik)

Fyll og pynt:
375 g solbærsyltetøy (se tips)
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
300 g friske blåbær
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og kakao.

Tegn opp en sirkel på ca 22 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen slik at du får enn liten, tykk kake. Bruk slikkepotten og jevn til kantene ved å dra slikkepotten nedenfra og opp. Glatt til overflaten og lag gjerne en ørliten grop på toppen av kaken.

Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180°C. Skru temperaturen ned til 150°C straks kaken er satt inn i ovnen. Stek kaken i ca 1 1/2 time. Skru av varmen og sett ovnsdøren på gløtt ved hjelp av en tresleiv eller liknende. La kaken stå i ovnen til den er helt kald.

Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel solbærsyltetøy og deretter kremen på toppen av kaken. Pynt med en haug av friske blåbær og melisdryss på toppen.

Tips

Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen.

Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking.

Tegn på baksiden av bakepapiret for å unngå blyant- eller pennmerker på marengsbunnen.

Marengsbunnen kan oppbevares tørt i flere dager, og den kan også fryses.

Bruk for eksempel solbærsyltetøy fra Hervik (1 glass er på 375 gram).

Du bør bruke friske blåbær til denne kaken hvis du er opptatt av kakens utseende, fordi frosne lett blir rennende. Men bortsett fra det, blir smaken på kaken nokså lik.

Kaken bør spises samme dag den er pyntet for å unngå at den blir bløt.

20.06.2010
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 
Stikkord: 

2 kommentarer

Hei!
Jeg har laget sjokoladepavlova en utallige ganger, og som regel er det blitt festens samtaleemne. Men et par ganger har det blitt bom. Den ene gangen hadde jeg på vaniljekrem og krem lenge før servering, noe som resulterte i en altfor myk og oppbløtt kjerne. Gangen etter hadde jeg på krem rett før servering, noe som resulterte i en hard marengs som det nesten var umulig å skjære i. Etter ditt skjønn, hvor lang tid i forveien av servering bør kremen haes på marengsen? :)

Jeg pleier å pynte Pavlova et par timer (1,5 - 3 timer) før servering, Rita:)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter