Skogsbærsyltetøy

 

Skogsbær gir et utrolig deilig syltetøy! Bruk ferdigkjøpt, frossen skogsbærblanding eller din egen miks av bjørnebær, bringebær, blåbær, rips og solbær.

Hjemmelaget syltetøy er kjempegodt egnet til å fryse ned, så kan du ta det frem på kaldere dager.

 

 

Syltetøyet smaker godt på alt fra brødskiver til granolafrokost eller iskremdessert.

Eller nyt den himmelske smaken av en nystekt vaffel med rømme og skogsbærsyltetøy!

 

 

Ingredienser:

♥ 1 kg skogsbærblanding (friske eller frosne)
♥ 400 g syltesukker (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Ha skogsbær i en kjele.

 

 

Tilsett sukkeret.

 

 

La dette eventuelt stå i 30 minutter slik at bærene begynner å safte seg.

Varm opp blandingen og la syltetøyet småkoke i ca. 10 minutter.

 

 

Ha det kokte syltetøyet på rene, varme syltetøyglass eller bruk plastbeholdere hvis du ønsker å fryse ned syltetøyet.

 

 

Så kjekt å ha et par bokser med dette deilige syltetøyet tilgjengelig.

 

 

Superlekkert, hjemmelaget syltetøy med frisk smak av bær!

 

 

Yummy på vaffel sammen med en klatt seterrømme!

 

 

Tips:

♥ Frossen skogsbærblanding fås kjøpt i de fleste, norske matbutikker. Blandingen inneholder en miks av bjørnebær, bringebær, blåbær, rips og solbær. Du kan i stedet sette sammen din egen blanding av bær (friske eller frosne).

♥ Jeg bruker syltesukker når jeg lager syltetøy. Syltesukkeret inneholder pektin som gjør at syltetøyet tykner litt. Du kan alternativt bruke vanlig sukker og tilsette litt syltepulver (Jam). Bruk bare vanlig sukker hvis du foretrekker et mer rennende syltetøy.

 

 

Ble du fristet til å lage vaffel med rømme og skogsbærsyltetøy? Du finner nesten 100 vaffeloppskrifter her på Det søte liv. Se for eksempel Myke vafler med surmelk eller Havremelsvafler.

 

ENJOY!  Smile 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Skogsbærsyltetøy
Ingredienser

♥ 1 kg skogsbærblanding (friske eller frosne)
♥ 400 g syltesukker (se tips)

Fremgangsmåte

Ha skogsbær i en kjele. Tilsett sukkeret. La dette eventuelt stå i 30 minutter slik at bærene begynner å safte seg.

Varm opp blandingen og la syltetøyet småkoke i ca. 10 minutter.

Ha det kokte syltetøyet på rene, varme syltetøyglass eller bruk plastbeholdere hvis du ønsker å fryse ned syltetøyet.

Tips

♥ Frossen skogsbærblanding fås kjøpt i de fleste, norske matbutikker. Blandingen inneholder en miks av bjørnebær, bringebær, blåbær, rips og solbær. Du kan i stedet sette sammen din egen blanding av bær (friske eller frosne).

♥ Jeg bruker syltesukker når jeg lager syltetøy. Syltesukkeret inneholder pektin som gjør at syltetøyet tykner litt. Du kan alternativt bruke vanlig sukker og tilsette litt syltepulver (Jam). Bruk bare vanlig sukker hvis du foretrekker et mer rennende syltetøy.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift