Hveteflette med blåbær og vaniljekrem

Hveteflette med blåbær og vaniljekrem

14.08.2019


Sommerlig gjærbakst er noe av det beste som finnes!

Dette er en nydelig, flettet hvetestang som fylles med vaniljekrem og sommerens bær. Jeg har valgt meg blåbær, men du kan bruke de bærene du liker best.

 

 

Ingredienser:

♥ 5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel

Fyll:
♥ 2 dl tykt blåbærsyltetøy
♥ 4 dl vaniljekrem
♥ 100 g blåbær

Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ 3 ss perlesukker
♥ 30 g mandelflak
♥ 2 ss melis


Fremgangsmåte:

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.

Kjevle deigen ut til en stor firkant på et stykke bakepapir som er like stort som en stekeplate. Bruk en kniv eller pizzarulle til å markere forsiktig 3 lengder på firkanten (det er ikke meningen at du skal skjære i deigen, bare risse svakt i den så du får markert oppdelingen).

Skjær ca 2 cm brede striper i deigen på hver side som går helt inn til den midterste delen. Det er viktig at dette gjøres symmetrisk og at det blir like mange striper på hver side.

 

 

Smør et lag blåbærsyltetøy langsmed midtfeltet.

 

 

Legg en tykk stripe vaniljekrem oppå blåbærsyltetøyet.

 

 

Fordel også blåbærene på blåbærsyltetøyet.

 

 

Så starter brettingen: Start med å brette hele den nederste lengden (både midten og stripene på hver side) over fyllet for å pakke det godt inn (ellers renner fyllet ut av fletten under stekingen). La deigstripene på hver side ligge litt på skrå oppover.

 

 

Brett så én stripe fra den ene siden over fyllet og over på den andre siden. Gjør det samme med en deigstripe fra den andre siden.

 

 

Gjenta dette med alle stripene på hver side av midtfeltet, annen hver gang fra hver side, så du får et fint og tett flettemønster over fyllet.

 

 

Den øverste lengden bretter du nedover (både midten og stripene på sidene) slik at fyllet pakkes godt inn med deig også på enden.

 

 

La fletten heve i 1 time. Pensle over med egg som er vispet lett sammen med melk. Dryss over perlesukker og mandelflak.

 

 

Stek fletten midt i ovnen ved 225°C i ca 15-20 minutter, eller til den er gyllen og gjennomstekt.

Avkjøl fletten i en halvtime før servering. Sikt over melis og del kaken i tykke skiver.  

 

 

Nydelig med duftende gjærbakst! 

 

 

 

Blåbær og vaniljekrem er kjempegodt som fyll! 

 


Tips:

♥ Gjærdeigen kan gjerne heves før du kjevler den ut, men det er ikke absolutt nødvendig med denne oppskriften.

♥ Husk at du bør brette tett rundt fyllet så det ikke renner ut av hvetefletten under stekingen.

♥ Merk at vaniljekremfyllet vil være nokså løst (flytende) når hvetefletten tas ut av ovnen. Vaniljekremen blir imidlertid fastere når kaken er avkjølt.

♥ Hvetefletten smaker best samme dag den er laget. Rester kan pakkes inn i plast og oppbevares kjølig. Kan også fryses. 

♥ Fyllet kan varieres, se for eksempel Hveteflette med vaniljekrem og sjokolade som er basert på samme oppskrift som denne. 

 

 

Hva med å lage noe herlig gjærbakst til helgen?!  Yum  

 


Kos deg!  Heart  

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Hveteflette med blåbær og vaniljekrem

Ingredienser

♥ 5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel

Fyll:
♥ 2 dl tykt blåbærsyltetøy
♥ 4 dl vaniljekrem
♥ 100 g blåbær

Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ 3 ss perlesukker
♥ 30 g mandelflak
♥ 2 ss melis

Fremgangsmåte

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.

Kjevle deigen ut til en stor firkant på et stykke bakepapir som er like stort som en stekeplate. Bruk en kniv eller pizzarulle til å markere forsiktig 3 lengder på firkanten (det er ikke meningen at du skal skjære i deigen, bare risse svakt i den så du får markert oppdelingen).

Skjær ca 2 cm brede striper i deigen på hver side som går helt inn til den midterste delen. Det er viktig at dette gjøres symmetrisk og at det blir like mange striper på hver side.

Smør et lag blåbærsyltetøy langsmed midtfeltet. Legg en tykk stripe vaniljekrem oppå blåbærsyltetøyet. Fordel også blåbærene på blåbærsyltetøyet.

Så starter brettingen: Start med å brette hele den nederste lengden (både midten og stripene på hver side) over fyllet for å pakke det godt inn (ellers renner fyllet ut av fletten under stekingen). La deigstripene på hver side ligge litt på skrå oppover. Brett så én stripe fra den ene siden over fyllet og over på den andre siden. Gjør det samme med en deigstripe fra den andre siden. Gjenta dette med alle stripene på hver side av midtfeltet, annen hver gang fra hver side, så du får et fint og tett flettemønster over fyllet.

Den øverste lengden bretter du nedover (både midten og stripene på sidene) slik at fyllet pakkes godt inn med deig også på enden.

La fletten heve i 1 time. Pensle over med egg som er vispet lett sammen med melk. Dryss over perlesukker og mandelflak.

Stek fletten midt i ovnen ved 225°C i ca 15-20 minutter, eller til den er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl fletten i en halvtime før servering. Sikt over melis og del kaken i tykke skiver.  

Tips

♥ Gjærdeigen kan gjerne heves før du kjevler den ut, men det er ikke absolutt nødvendig med denne oppskriften.

♥ Husk at du bør brette tett rundt fyllet så det ikke renner ut av hvetefletten under stekingen.

♥ Hvetefletten smaker best samme dag den er laget. Rester kan pakkes inn plast og oppbevares kjølig. Kan også fryses. 

♥ Fyllet kan varieres, se for eksempel Hveteflette med vaniljekrem og sjokolade som er basert på samme oppskrift som denne. 

14.08.2019
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Hva med multer? Noen som har prøvd det?

Hva med multer? Noen som har prøvd det?

Veldig god med solbær! Jeg delte forøvrig oppskriften i to mindre fletter.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter