Tjukkmjølkspudding med bær

Tjukkmjølkspudding med bær

14.08.2019


Hei dere! 

Det nærmer seg helg igjen, og jammen meg er det godt... Wink  Har du også hatt en hektisk start etter sommerferien? Eller kanskje det bare føles sånn fordi jeg har blitt vant til å ha fri?

Vel, jeg skal ikke klage for det er jo ikke lenge siden jeg hadde ferie, og i alt det hektiske har jeg dessuten klart å skviiiiiise inn en liten langhelg til London sammen med datteren min, sånn før skolen begynner i neste uke. Smile Thumbs up Jeg drar i morgen, derfor poster jeg dette innlegget med dessertforslag til helgen allerede nå i dag, på onsdag kveld. 

Dette er en Tjukkmjølkspudding som er laget med tradisjonsrik tjukkmjølk fra Røros i tillegg til fløte. Kall det gjerne en Tjukkmjølks-panna cotta, for konsistensen er veldig lik, selv om smaken blir litt syrligere enn klassisk panna cotta.

 

 

Du får kjøpt økologisk tjukkmjølk fra Røros i de fleste norske matbutikkene, og jeg anbefaler deg å teste ut. Melken er tykk, syrnet og sunn og gir en fin spiss på denne desserten, som blir ekstra god med hjemmelaget bringebærsaus og friske bær. 

Oppskriften gir 6 porsjoner.  

 

Ingredienser:

Tjukkmjølkspudding:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 125 g sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 4 plater gelatin
♥ 2,5 dl tjukkmjølk

Bringebærsaus:
♥ 500 g bringebær
♥ 100 g melis

Pynt:
♥ 6 friske bringebær
♥ 6 friske bjørnebær



Fremgangsmåte:

Tjukkmjølkspudding: 

Ha kremfløten i en kjele. Tilsett sukker, frø fra vaniljestangen og ha også selve vaniljestangen i fløten. Gi blandingen et oppkok. Ta kjelen av platen og la fløten trekke i noen minutter. Fjern vaniljestangen.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs de opp i den varme vaniljefløten.

Avkjøl blandingen. Bland i tjukkmjølken først når blandingen er temmelig avkjølt og lunken. 

Fordel fløteblandingen i 6 små dessertskåler eller egnede glass. 

Sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten), så puddingen stivner. 


Bringebærsaus og servering:

Mos bringebær sammen med melis. 

Fordel bringebærsaus på toppen av den stivnede tjukkmjølkspuddingen (server resten av bringebærsausen ved siden av).

Pynt med friske bringebær og bjørnebær. 

 

 

Lekker dessert med tradisjonsrik tjukkmjølk!

 

 

Tips:

♥ Tjukkmjølk er tykk, syrnet melk fra Røros. Fås kjøpt i norske matbutikker. Får du ikke tak i, kan du bruker yoghurt naturell i stedet (selv om det ikke blir helt det samme).

♥ Du kan gjerne lage klar Tjukkmjølkspuddingen dagen før servering og oppbevare i kjøleskapet. Bør imidlertid pyntes med bringebærsaus og friske bær på serveringsdagen. 

♥ Bringebærsaus og friske bringebær/bjørnebær er bare ett av flere serveringsforslag. Prøv alternativt for eksempel Tjukkmjølkspudding med multer og hakkede nøtter (fantastisk!) eller med blåbærkompott (NAM!). 

 

 

Mmmmmm........ 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Tjukkmjølkspudding med bær

Ingredienser

Tjukkmjølkspudding:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 125 g sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 4 plater gelatin
♥ 2,5 dl tjukkmjølk

Bringebærsaus:
♥ 500 g bringebær
♥ 100 g melis

Pynt:
♥ 6 friske bringebær
♥ 6 friske bjørnebær

Fremgangsmåte

Tjukkmjølkspudding:
Ha kremfløten i en kjele. Tilsett sukker, frø fra vaniljestangen og ha også selve vaniljestangen i fløten. Gi blandingen et oppkok. Ta kjelen av platen og la fløten trekke i noen minutter. Fjern vaniljestangen.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs de opp i den varme vaniljefløten.

Avkjøl blandingen. Bland i tjukkmjølken først når blandingen er temmelig avkjølt og lunken. 

Fordel fløteblandingen i 6 små dessertskåler eller egnede glass. 

Sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten), så puddingen stivner. 

Bringebærsaus og servering:
Mos bringebær sammen med melis. 

Fordel bringebærsaus på toppen av den stivnede tjukkmjølkspuddingen (server resten av bringebærsausen ved siden av).

Pynt med friske bringebær og bjørnebær. 

Tips

♥ Tjukkmjølk er tykk, syrnet melk fra Røros. Fås kjøpt i norske matbutikker. Får du ikke tak i, kan du bruker yoghurt naturell i stedet (selv om det ikke blir helt det samme).

♥ Du kan gjerne lage klar Tjukkmjølkspuddingen dagen før servering og oppbevare i kjøleskapet. Bør imidlertid pyntes med bringebærsaus og friske bær på serveringsdagen. 

♥ Bringebærsaus og friske bringebær/bjørnebær er bare ett av flere serveringsforslag. Prøv alternativt for eksempel Tjukkmjølkspudding med multer og hakkede nøtter (fantastisk!) eller med blåbærkompott (NAM!). 

14.08.2019
Desserter: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter