Skolekjeks

Skolekjeks

29.07.2005
Skolekjeks

Ingredienser

65 g smør
5 dl melk
600 g sukker
15 g hornsalt
15 g bakepulver
1 kg hvetemel

Pynt:
perlesukker
melisglasur
kakestrøssel, Mini Smarties o.l.

Fremgangsmåte

Smelt smør og bland med melk. Bland sammen sukker, hornsalt og bakepulver. Tilsett melkeblandingen og rør godt sammen. Bland i 3/4 av melet og rør til du får en jevn, løs deig. La deigen stå kaldt i minst 1 time (eller over natten). Deigen vil da bli fastere i konsistensen.

Bruk resten av melet til utkjevling (se tips). Kjevle ut litt og litt deig ca 1/2 cm tykk og stikk ut store, runde kaker (10 cm i diameter). Legg kakene på stekeplater dekket med bakepapir. Dryss over perlesukker dersom du ikke ønsker å pynte kakene med melisglasur.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 10 min. Kakene skal heve seg under steking, men fortsatt være nokså lyse i fargen. Avkjøl. Pynt etter ønske.

Tips

Du må beregne en god del hvetemel til utkjevling. Deigen som kjevles må være helt kald, ellers blir den for klissete til å kjevle ut. Kjevle bare ut litt deig om gangen og la resten stå i kjøleskapet så lenge. Deig som har blitt for klissete kan settes tilbake til kjøleskapet før den kjevles ut på nytt.

Prøv å finne noe rundt som måler ca 10 cm til å stikke ut kakene med, for eksempel en bred vase, skål eller lignende. Eller klipp ut en sirkel av bakepapir og bruk den til å skjære rundt.

29.07.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

5 kommentarer

Hvor mange blir det ut av oppskriften?

Hei. Prøvde oppskriften og deigen er kjempe klissete. Helt umulig å kjevle. Setter seg fast overalt.
Er det noe feil med oppskriften eller gjorde jeg det feil

Skal det være 15g hornsalt? Det lukter ikke godt, men rett og slett stramt av deigen.

Skolekjeks smaker best med smør og ost- gjerne brunost ❤️

Gode kjeks❤️

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter