Skorsteinsfeiere

Skorsteinsfeiere (også kalt for bare "Feiere") er EKSTREMT gode småkaker!

Kakene lages med sjokolade- og mandelmarengs og pyntes med mørk sjokolade. Skorsteinsfeiere har åpenbart fått sitt navn på grunn av sitt "møkkete" utseende, men møkka består her altså bare av deilig, mørk sjokolade.

Oppskriften gir 25 stk.

Skorsteinsfeiere
Ingredienser

2 eggehviter
1 dl sukker
1 ss kakao
100 g mandler

Pynt:
50 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til du får en tykk marengs. Vend i kakao og fint hakkede mandler.

Sett deigen i topper med to spiseskjeer på bakepapirdekket stekeplate. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15 min. La kakene bli stående urørt på platen til de er helt avkjølt (se tips). Løsne de så forsiktig fra bakepapiret med en stekespade og legg dem på en rist.

Smelt kokesjokolade over vannbad eller i mikro. Ha den i et kremmerhus laget av matpapir. Ringle sjokoladen over kakene. Sett kakene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Tips

Det er viktig at du lar kakene bli helt kalde på platen. Kakene vil være veldig myke når de tas ut av ovnen, men de stivner til når de er avkjølt.

"Skorsteinsfeiere" oppbevares i kjøleskapet i en tett boks med matpapir mellom lagene.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift