Skuffekake

Skuffekake

04.10.2004
Skuffekake

Ingredienser

4 egg
7 dl sukker
3,5 dl melk
300 g smør
10 dl hvetemel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker

Pynt:
sukker
kanel

Fremgangsmåte

Pisk eggedosis av egg og sukker. Ha i en stor bakebolle. Smelt smøret og bland med melken. Sikt sammen det tørre. Bland det tørre og smørmelken vekselsvis inn i eggedosisen.

Hell deigen i en stor bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Strø over masse sukker og kanel.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20-30 min. Del kaken i firkanter. Løft firkantene ut av formen med en stekespade (se tips).

Tips

Det er lurt å løfte kaken ut av langpannen med en stekespade i stedet for å hvelve den ut av langpannen, for da unngår du at alt sukkeret drysser av kaken.

04.10.2004
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

19 kommentarer

Kan kaken fryses ?

Jeg har alltid fryst kaken og det funker, nesten som den blir bedre etter den er blitt fryset og tint igjenn

Min barndoms favoritt

Kan man bytte ut vanlig melk med laktosefri melk uten at det forandrer på smaken?

Ja det kan du. Jeg lager fint denne med laktosefri melk. Merker ikke det

Den blir like god, kanskje bedre med bare 5 dl sukker.

Kan man bruke glutenfritt mel? Eventuelt type mel og hvor mye?

Ja. Semper finmix er best å bruke. Litt mindre når det er glutenfritt.

Hei! Hva med å ha melisglasur og strøssel på? Blir det ok tror tro? (tenkte til barneselskap :)

Lagde den første gang etter oppskrift, syntes den var alt for søt og alt for nye vaniljesukker. Lagde den igjen med bare 2 dl sukker og 2 ts vaniljesukker. Ble mye bedre.

lager kaken nå, lurer egt på om kaken blir litt for søt når man bruker 7 dl sukker

Skulle gjerne laget denne i rund form. Har du gjort det før?

Flere som har opplevd at kaken bli rå i midten ved anbefalt steketid?

Jeg har lenge leita etter denne kaka med sukker og kanel,brukte å bake den for30-40 år siden

Men jeg brukte å koke opp melk og smør og så avkjøle det da får man den ordentlige gammeldagse smaken

Står man ska ha sukker å kanel i etter den e helt i formen , ska d vere før steking ?

Siden det står i feltet at neste steg er å sette i ovn og steke det i 20-30 min vill æ tru at du skal strø sukker og kanel først og så sett den i ovnen

Stemmer, sukke og kanel før steking

Sykt mye sukker... Hva kommer det av? Man bruker jo ikke så mye i hverken sjokoladekake, sukkerbrød el.l?

Jeg har en gammel oppskrift av denne og der står det ikke vaniljesukker. Synes den er best uten vaniljesukker.
Ellers var oppskrifta ganske lik

Enkel og veldig god dugnadskake. God å fryse.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter