Smuldrepai med bringebær

Smuldrepai med bringebær

21.05.2011

Bringebær er nok mine yndlingsbær og en varm og nystekt Smuldrekake med bringebær er noe av det beste jeg kan tenke meg, selv om det er aldri så enkelt.

Oppskriften passer til en stor ildfast form, men jeg anbefaler deg å anskaffe de utrolig skjønne hjerteformene fra Le Creuset som du ser på bildet, og da rekker porsjonen til 4 stk.

Smuldrepai med bringebær

Ingredienser

400 g bringebær (friske eller frosne)

Smuldredeig:
100 g smør
100 g brunt sukker
100 g mel
150 g mandelflak

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker. Bland så i hvetemel og mandelflak.

Ha bringebær i formen(e) og fordel smuldredeigen over.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min, eller til smuldredeigen er gylden på overflaten.

Serveres varm og nylaget!

Tips

Brunt sukker kan byttes ut med hvitt sukker og hvetemelet kan byttes med små havregryn hvis du vil. Vil du droppe nøtter, kan du bytte mandelflak ut med store havregryn.

Bruker du frosne bringebær, trenger de ikke å tines før du har dem i formen.

Smuldrepai kan også lages i små terteformer. Oppskriften rekker da til 6 stk.

21.05.2011
Kakekategori: 
Sesong: 

4 kommentarer

Hei! Jeg ser du skal ha i havregryn, men hvor mye da?

Hei Ida, det var en skrivefeil i fremgangsmåten og det skulle stå hvetemel. Feilen er korrigert nå. Men når det er sagt, er det ikke noe i veien for å bytte ut en del av hvetemelet med små havregryn eller å bytte ut mandelflak med store havregryn.
Deilig kake! :-)

Eg renker med at dei lokka som følger med formene ikkje skal være på under steiking?

Hei Eva. Ja, det stemmer. Jeg stekte uten lokk for å få gyllen farge på overflaten av porsjonskakene.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter