Smuldrepai med eple og kanelcrumble

Smuldrepai med eple og kanelcrumble

13.04.2016


Heisan!

Lyst på noe lettvint og godt midt i uka?

Da er det lite som slår en nystekt smuldrepai! Denne varianten lages med epler og en kjempegod smuldredeig med kanel og hasselnøtter.

 

 

Start nå - og du har en deilig, varm kake på tallerkenen om 20 minutter!  Smile

 

 

Ingredienser:

Smuldredeig:
♥ 150 g hasselnøtter
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts kanel
♥ 100 g sukker
♥ 200 g smør

Fyll:
♥ 4-5 epler
♥ 5 ss sukker

Pynt:
♥ melisdryss


Fremgangsmåte:

Ha hasselnøttene i en food processor med hakkekniv og kjør til de blir fint hakkede.

Tilsett mel, kanel og sukker og kjør til det tørre blander seg. Ha så i bløtt smør i klatter. Kjør videre til du får en passe bløt smuldredeig.

Skrell og rens eplene og del dem i båter. Legg eplebåtene utover i en smurt ildfast form (ca 27 cm i diameter). Strø over sukkeret. Fordel deretter smuldredeigen over eplene.

Stek kaken midt i ovnen ved 225°C i ca 25 min til paien er gylden på toppen.

 

 

Sikt over melis før servering.

 

 

Å, så deilig det lukter!

 

 


Tips:

♥ Smuldrepaien smaker aller best varm og nystekt. Server gjerne pisket krem eller vaniljeis ved siden av. Vaniljesaus gjerne også!  Smile

♥ Se også oppskrift på Smulekake med müsli og eple og Smuldrepai med epler og mange andre varianter av smuldrepaier her.

 

 

 

NYDELIG!!

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Smuldrepai med eple og kanelcrumble

Ingredienser

Smuldredeig:
♥ 150 g hasselnøtter
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts kanel
♥ 100 g sukker
♥ 200 g smør

Fyll:
♥ 4-5 epler
♥ 5 ss sukker

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Ha hasselnøttene i en food processor med hakkekniv og kjør til de blir fint hakkede.

Tilsett mel, kanel og sukker og kjør til det tørre blander seg. Ha så i bløtt smør i klatter. Kjør videre til du får en passe bløt smuldredeig.

Skrell og rens eplene og del dem i båter. Legg eplebåtene utover i en smurt ildfast form (ca 27 cm i diameter). Strø over sukkeret. Fordel deretter smuldredeigen over eplene.

Stek kaken midt i ovnen ved 225°C i ca 25 min til paien er gylden på toppen. Sikt over melis før servering.

Tips

♥ Smuldrepaien smaker aller best varm og nystekt. Server gjerne pisket krem eller vaniljeis ved siden av. Vaniljesaus gjerne også!  Smile

13.04.2016
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter