Smuldrepai med plommer og pekannøtter

Smuldrepai med plommer og pekannøtter

09.10.2009


Hvis du eier tusen plommer, kan du leve hele året.

Har du hull i dine lommer, kan du klø deg selv på låret.

Jeg har verken tusen plommer eller hull i mine lommer.

Jeg har bare godt humør, og kan klø meg når jeg klør.
 

(Norsk barnesang, tekst: Inger Hagerup/Halfdan Rasmussen, melodi: M. J. Nissen.)

Smuldrepai med plommer og pekannøtter

Ingredienser

1 kg plommer
1 ts kanel
1 vaniljestang
40 g sukker

Smuldredeig:
75 g mel
75 g malte mandler
50 g havregryn
80 g brunt sukker
100 g smør
30 g hakkede pecannøtter

Pynt:
30 g hele pecannøtter

Fremgangsmåte

Del plommene og fjern stenene. Bland med kanel, frø fra vaniljestang og sukker. Ha plommene i en ildfast form som rommer 1 liter (eller bruk paiform).

Bland mel, malte mandler, havregryn og brunt sukker. Smuldre i smør (gjøres raskt i food processor eller med fingrene). Bland i hakkede pecannøtter. Smuldre deigen over plommene. Pynt med noen hele pecannøtter.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i 30-40 min.

Tips

Serveres varm med vaniljesaus og/eller vaniljeis.

Se også oppskrift på "Maple Plum Crumble".

09.10.2009
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter