Smuldrepai med plommer og lønnesirup

Smuldrepai med plommer og lønnesirup

17.09.2009


Deilig og lettlaget smuldrepai med plommer, havre, kanel, mandelflak og lønnesirup. Serveres lun og nystekt med luftig vaniljekrem eller vaniljeis...

Smuldrepai med plommer og lønnesirup

Ingredienser

8 store, blå plommer
2 ss lønnesirup (se tips)

Smuldredeig:
50 g hvetemel
50 g havregryn
50 g brunt sukker
50 g smør
0,5 ts kanel
25 g mandelflarn

Til å dryppe over:
2 ss lønnesirup

Fremgangsmåte

Del opp plommene i store biter (husk å fjerne stenene). Legg dem i en ildfast form. Drypp over lønnesirup.

Stek plommene midt i ovnen ved 200°C i 10 min. Ta formen ut av ovnen.

Smuldre sammen mel, havregryn, brunt sukker, smør og kanel til smuldredeigen (gjøres raskt i food processor). Bland inn mandelflarn. Smuldre deigen over plommene. Drypp over litt mer lønnesirup.

Stek videre midt i ovnen ved 200°C i ca 15 min, til deigen har fått gylden overflate.

Tips

Lønnesirup ("maple syrup") fås kjøpt på flaske i de fleste velassorterte matvarebutikker.

Serveres nystekt og lunken, gjerne med tykk, luftig vaniljekrem (kaldrørt vaniljekakefyll som piskes sammen med melk).

Se også "Pecan Plum Crumble".

17.09.2009
Kakekategori: 
Sesong: 
Stikkord: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter