Solbærmuffins med marsipan og hvit sjokolade

Kjempegode muffins! 

De syrlige solbærene er nydelige i kombinasjon med marsipan og hvit sjokolade.

 

 

Oppskriften gir 24 stk. 

 

Ingredienser: 

♥ 250 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 4 store egg
♥ 150 g marsipan (se tips)
♥ 2 ts bakepulver
♥ 275 g hvetemel
- -
♥ 200 g solbær (friske eller frosne, se tips)
♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 50 g brunt sukker

Pynt:
♥ 1 ss melis


Fremgangsmåte: 

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i revet marsipan. Sikt mel og bakepulver og ha i. Rør til en jevn deig.

Sett muffinsformer i muffinsbrett og fordel deigen i muffinsformene så de blir ca 2/3 fulle.

Bland solbær med brunt sukker og hakket hvit sjokolade.

 

 

Strø litt av blandingen oppå hver muffins og klem den litt ned i deigen.

Stek muffinsene på plate midt i ovnen ved 180°C i 15-20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

Sikt over melis før servering. 

 

 

Solbær er så godt i kaker! 

 

 

Det synes i hvert fall jeg!

Men er du mer glad i blåbær, er det ikke noe i veien for å bruke det i stedet for solbær.. Smile

 

 

NAM, så saftige muffins - som er søte og syrlige på samme tid. 

 

 

Tips:

♥ Du kan bruke friske eller frosne solbær. Bruker du frosne, trenger de ikke å tines først. Oppskriften kan også brukes for å lage muffins med for eksempel rips eller blåbær. Se også Rabarbramuffins med marsipan og hvit sjokolade, som er basert på samme oppskrift som denne. 

♥ Jeg bruker alltid ekte marsipan (lilla rull fra Odense) som har høyt mandelinnhold når jeg baker med marsipan. Vanlig figur- og overtrekksmarsipan tåler ikke steking særlig godt, dessuten smaker ekte marsipan mye bedre, så jeg anbefaler å bruke ekte marsipan i kaker som skal stekes.  

♥ Muffinsene er fine å fryse.

 

 

Bak med bær og hold på sommerfølelsen en liten stund til.  Smile  

God fornøyelse!

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Solbærmuffins med marsipan og hvit sjokolade
Ingredienser

♥ 250 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 4 store egg
♥ 150 g marsipan (se tips)
♥ 2 ts bakepulver
♥ 275 g hvetemel
- -
♥ 200 g solbær (friske eller frosne, se tips)
♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 50 g brunt sukker

Pynt:
♥ 1 ss melis

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i revet marsipan. Sikt mel og bakepulver og ha i. Rør til en jevn deig.

Sett muffinsformer i muffinsbrett og fordel deigen i muffinsformene så de blir ca 2/3 fulle.

Bland solbær med brunt sukker og hakket hvit sjokolade. Strø litt av blandingen oppå hver muffins og klem den litt ned i deigen.

Stek muffinsene på plate midt i ovnen ved 180°C i 15-20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

Sikt over melis før servering. 

Tips

♥ Du kan bruke friske eller frosne solbær. Bruker du frosne, trenger de ikke å tines først. Oppskriften kan også brukes for å lage muffins med for eksempel rips eller blåbær. Se også Rabarbramuffins med marsipan og hvit sjokolade, som er basert på samme oppskrift som denne. 

♥ Jeg bruker alltid ekte marsipan (lilla rull fra Odense) som har høyt mandelinnhold når jeg baker med marsipan. Vanlig figur- og overtrekksmarsipan tåler ikke steking særlig godt, dessuten smaker ekte marsipan mye bedre, så jeg anbefaler å bruke ekte marsipan i kaker som skal stekes. 

♥ Muffinsene er fine å fryse.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift