Spesialkake

Spesialkake
Ingredienser

2 store egg
250 g sukker
150 g smør
1,25 dl melk
2 ts bakepulver
300 g hvetemel
50 g kokesjokolade

Sjokolade/kaffekrem:
1 ss kaffepulver
3 ss kokende vann
50 g smør
50 g kokesjokolade
3 dl melis

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og bland med melken. Sikt mel og bakepulver. Ha det tørre og væsken vekselsvis i eggedosisen og rør forsiktig til deigen er klumpfri. Vend i hakket kokesjokolade til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 60 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Ta den ut og fjern bakepapiret.

Løs opp kaffepulveret i kokende vann i en liten kjele. Smelt i smør og sjokoladen. Ta kjelen av platen og rør i melis. Avkjøl sjokoladekremen til den har passe smørekonsistens.

Sett kaken på et kakefat og fordel sjokoladekremen over kaken. Sett kaken i kjøleskapet, så sjokoladekremen stivner.

Tips

Kaken oppbevares i kjøleskapet innpakket i plast, så den holder seg myk. Den er dessuten kjempefin å fryse.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift