Squashkake i langpanne

Squashkake i langpanne

10.11.2005

Her har du oppskrift på en stor og saftig langpannekake, som har nydelig smak av kanel, nøtter og rosiner. Revet squash i deigen gjør kaken ekstra myk og god.

Kaken har en kompakt og mettende konsistens, og passer kjempegodt å lage på høsten og vinteren, når det er kalt og guffent ute.

Oppskriften er til stor langpanne.

Squashkake i langpanne

Ingredienser

6 egg
500 g sukker
4 dl matolje
700 g squash
700 g hvetemel
3 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
6 ts kanel
150 g hasselnøtter
150 g rosiner

Pynt:
vaniljesukker

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle og rør inn matoljen. Hakk nøttene. Bland nøttene og rosinene sammen med litt av hvetemelet, slik at disse blir godt separerte og dekket med mel (dette forhindrer at rosinene synker til bunnen av kaken under stekingen). Sikt resten av hvetemelet sammen med bakepulver, vaniljesukker og kanel. Bland dette inn i eggedosisen og rør til en jevn og klumpfri deig. Rør deretter inn de melete nøttene og rosinene og til slutt finrevet squash.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av langpannen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter.

Dryss litt vaniljesukker på hvert kakestykke rett før servering.

Tips

Denne kaken er kjempefin å fryse!

10.11.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Stekte kaken i nesten 50 min... og synes den så lys ut, men stakk pinne i, og det virket som den var ferdig. Satte til avkjøling, og skulle skjære i ruter, men da var den helt flytende i bunnen... Så skriv gjerne at tid kan variere fra ovn til ovn...

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter