Brukere online: 2002
Brukere i dag: 8762
Brukere siste 7 dager: 232420
Lag en smakfull og vakker Squashpai med grønne og gule squash! 😍
Paibunnen inneholder frisk timian og chèvre, som gir den ekstra god smak. Etter forsteking smøres paibunnen med pesto og drysses med mozzarella. Så toppes paien med grønne og gule skiver av squash, som legges i en spiral oppå paien. Innimellom squashskivene er det mer pesto og chèvre og et dryss pinjekjerner.
Paien er franskinspirert (Tarte aux courgettes et chèvre), med italiensk innslag på grunn av pestoen.

Gøy å sette en så lekker pai på bordet!

Ingredienser:
Paibunn:
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 1 ts maldonsalt
♥ 2 ts frisk timian, finhakket
♥ 200 g smør
♥ 100 g chèvre
♥ 1 ss hvitvinseddik (eller annen eddik, se tips)
Fyll:
♥ 2,5 dl pesto (helst hjemmelaget, se tips)
♥ 150 g mozzarella (revet eller cubetti)
♥ 4 squash (2 grønne og 2 gule)
♥ 300 g chèvre
♥ 30 g pinjekjerner
Fremgangsmåte:
Paibunn:
Ha mel, bakepulver, salt og frisk timian i en food processor med hakkekniv.

Bland sammen. Tilsett mykt smør, chèvre og hvitvinseddik.

Kjør deigen raskt sammen. Tilsett 1 - 2 ss kaldt vann dersom du synes at deigen kjennes tørr (se tips).

Klem deigen utover i en godt smurt paiform (26 - 28 cm i diameter).

Legg bakepapir på paien og fyll opp med keramiske bakekuler (eller bruk tørkede erter eller lignende, se tips).
Forstek paibunnen midt i ovnen ved 220°C i ca. 10 minutter. Fjern bakepapiret og bakekulene og stek paibunnen midt i ovnen ved 220°C i ca. 5 minutter til.
Ta paien ut av ovnen.

Senk varmen på ovnen til 200°C.
Fyll:
Finn frem ingrediensene til fyllet.

Smør halvparten av pestoen over paibunnen.

Dryss over mozzarella.

Bruk en ostehøvel til å skjære squash i tynne skiver på langs.

Form squashskivene til en spiral oppå paien. Start innerst og bygg spiralen utover til kanten av formen.



Bryt opp chèvre i biter og legg dem innimellom squashskivene.

Ha på resten av pestoen.

Dryss over pinjekjerner.


Stek paien nederst i ovnen denne gangen – ved 200°C i ca. 20 minutter.

Server squashpaien nylaget, gjerne med en grønn salat ved siden av.

Altså, hvor fin er ikke denne paien her! 😍

Så lekkert med både grønn og gul squash!

Hjemmelaget pesto og chèvre gjør at denne paien har masse smak!


Tips:
♥ Jeg synes det ikke var nødvendig å tilsette noe vann i paideigen, men dette kan variere litt mht hvordan man måler opp mel og smør osv. Dersom du synes at paideigen kjennes tørr, kan du tilsette 1 ss kaldt vann. Dersom deigen fortsatt kjennes for tørr og smuldrete ut, kan du tilsette 1 ss kaldt vann til.
♥ Forsteking av paibunnen før du har på fyllet er viktig for at den skal bli gjennomstekt. Teknikken med å bruke keramiske bakekuler (eller tørkede erter eller bønner) gjøres for å hindre at deigkanten krymper nedover under forstekingen. Keramiske bakekuler kjøpes i butikker som selger kjøkkenutstyr, men det går like fint å bruke tørkede erter eller lignende.
♥ Jeg anbefaler deg å bruke Hjemmelaget basilikumpesto, for best smak (men ferdigkjøpt kan også brukes).
♥ Jeg har her brukt mozzarella i terninger ("cubetti"), men det går like fint å bruke revet mozzarella. Har du ikke mozzarella, kan du også bruke annen revet gulost.
♥ Jeg har her brukt chèvre naturell som er fersk, dvs. at den ikke har skorpe rundt. Jeg brukte totalt 2 stk Chèvre Haukeli Naturell som er ruller på 190 gram, som jeg synes har veldig passe størrelse og god smak, men andre varianter kan selvfølgelig også brukes.
♥ Prøv å finne squash som er omtrent like store. De bør dessuten være mest mulig rette i fasongen, og ikke for tykke, for at det skal gå greit å skjære pene skiver med ostehøvelen.

♥ Squashpaien smaker aller best samme dag. Rester oppbevares i kjøleskapet til dagen etter og kan også fryses.
♥ Se også Tomatpai med ricotta- og fetaost.

God fornøyelse!


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Paibunn:
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 1 ts maldonsalt
♥ 2 ts frisk timian, finhakket
♥ 200 g smør
♥ 100 g chèvre
♥ 1 ss hvitvinseddik (eller annen eddik, se tips)
Fyll:
♥ 2,5 dl pesto (helst hjemmelaget, se tips)
♥ 150 g mozzarella (revet eller cubetti)
♥ 4 squash (2 grønne og 2 gule)
♥ 300 g chèvre
♥ 30 g pinjekjerner
Paibunn:
Ha mel, bakepulver, salt og frisk timian i en food processor med hakkekniv. Bland sammen. Tilsett mykt smør, chèvre og hvitvinseddik. Kjør deigen raskt sammen. Tilsett 1 - 2 ss kaldt vann dersom du synes at deigen kjennes tørr (se tips).
Klem deigen utover i en godt smurt paiform (26 - 28 cm i diameter). Legg bakepapir på paien og fyll opp med keramiske bakekuler (eller bruk tørkede erter eller lignende, se tips).
Forstek paibunnen midt i ovnen ved 220°C i ca. 10 minutter. Fjern bakepapiret og bakekulene og stek paibunnen midt i ovnen ved 220°C i ca. 5 minutter til. Senk varmen på ovnen til 200°C.
Fyll:
Smør halvparten av pestoen over paibunnen. Dryss over mozzarella.
Bruk en ostehøvel til å skjære squash i tynne skiver på langs. Form squashskivene til en spiral oppå paien. Start innerst og bygg spiralen utover til kanten av formen.
Bryt opp chèvre i biter og legg dem innimellom squashskivene. Ha på resten av pestoen. Dryss over pinjekjerner.
Stek paien nederst i ovnen denne gangen – ved 200°C i ca. 20 minutter
Server squashpaien nylaget, gjerne med en grønn salat ved siden av.
♥ Jeg synes det ikke var nødvendig å tilsette noe vann i paideigen, men dette kan variere litt mht hvordan man måler opp mel og smør osv. Dersom du synes at paideigen kjennes tørr, kan du tilsette 1 ss kaldt vann. Dersom deigen fortsatt kjennes for tørr og smuldrete ut, kan du tilsette 1 ss kaldt vann til.
♥ Forsteking av paibunnen før du har på fyllet er viktig for at den skal bli gjennomstekt. Teknikken med å bruke keramiske bakekuler (eller tørkede erter eller bønner) gjøres for å hindre at deigkanten krymper nedover under forstekingen. Keramiske bakekuler kjøpes i butikker som selger kjøkkenutstyr, men det går like fint å bruke tørkede erter eller lignende.
♥ Jeg anbefaler deg å bruke Hjemmelaget basilikumpesto, for best smak (men ferdigkjøpt kan også brukes).
♥ Jeg har her brukt mozzarella i terninger ("cubetti"), men det går like fint å bruke revet mozzarella. Har du ikke mozzarella, kan du også bruke annen revet gulost.
♥ Jeg har her brukt chèvre naturell som er fersk, dvs. at den ikke har skorpe rundt. Jeg brukte totalt 2 stk Chèvre Haukeli Naturell som er ruller på 190 gram, som jeg synes har veldig passe størrelse og god smak, men andre varianter kan selvfølgelig også brukes.
♥ Prøv å finne squash som er omtrent like store. De bør dessuten være mest mulig rette i fasongen, og ikke for tykke, for at det skal gå greit å skjære pene skiver med ostehøvelen.
♥ Squashpaien smaker aller best samme dag. Rester oppbevares i kjøleskapet til dagen etter og kan også fryses.
♥ Se også Tomatpai med ricotta- og fetaost.
Skriv ny kommentar