Steinalderbrød

Steinalderbrød

25.03.2019


Heisan!

Vaffeldagen nærmer seg slutten for i år, og hverdagen banker på døren igjen i morgen.

I den anledning vil jeg gi deg oppskriften på dette populære "Steinalderbrødet", som jeg nettopp har fått øynene opp for.

 

 

Dette brødet bakes av mange allerede, og er spesielt populært blant de som satser på et lavkarbo-kosthold. Det gjør absolutt ikke jeg, men jeg synes dette brødet er skikkelig godt, spesielt sammen med ost! 

 

 

Steinalderbrød kjennetegnes av at det lages med kun nøtter, frø, egg og olje. Her er det altså verken gjær, melk eller mel av noen sort, så brødet er godt egnet for de som ikke tåler laktose og gluten. Brødet er basert på prinsippene i steinalderdietten (som også kalles "paleo"), som inkluderer matvarer man antar at folk spise under steinalderen: Kjøtt, fisk, kylling, egg, nøtter, frø, grønnsaker og frukt - i så ren form som mulig.

Deigen til Steinalderbrødet røres sammen på noen få minutter og det trengs ingen elting eller heving, så dette er et brød som er meget lettvint å lage. 

Brødet serveres i tynne skiver og metter veldig godt!

 

 

Ingredienser:

♥ 150 g valnøtter
♥ 150 g mandler
♥ 150 g solsikkekjerner
♥ 150 g gresskarkjerner
♥ 150 g linfrø
♥ 150 g sesamfrø
♥ 7 egg
♥ 1 dl olivenolje
♥ 2 ts salt


Fremgangsmåte:

Bland nøtter, kjerner og frø i en bolle.

I en annen bolle vispes eggene lett sammen med olje og salt. 

Bland det våte i bollen med det tørre og rør godt sammen. 

Smør og ha bakepapir i bunnen på en brødform som rommer 1,5 liter (se tips).

Fordel blandingen i formen og jevn til overflaten.

Stek brødet midt i ovnen ved 175°C i ca. 50 minutter. 

Løsne brødet fra formen mens det fortsatt er varmt og hvelv det over på en rist. La brødet avkjøles til det er helt kaldt før du skjærer det i tynne skiver. 

 

 

Bruk en stor og god brødkniv når du skjærer brødet i skiver. 

 

 

Brødet er kjempegodt med ost på! 

 

 

En smule usikker på om de spiste dette brødet sammen med sotet chèvre og akasiehonning i steinalderen....  Grin  

 

 

Men det er i alle fall kjempegodt sammen med dette steinalderbrødet! 

 

 

  Yum  Yum  Yum  Yum  

 

Tips:

♥ Det er ikke nødvendig å hakke valnøttene og mandlene. Brødet blir såpass fast at det går fint å skjære gjennom nøttene når brødet er ferdigstekt. 

♥ Jeg bruker en brødform som rommer 1,5 liter, som gir et nokså høyt brød. Du kan alternativt bruke en brødform som rommer 2 liter, så blir brødet litt lavere. Brødet hever ikke noe særlig, men blåser seg litt opp under stekingen på grunn av eggene. 

♥ Dette brødet består jo i praksis av bare nøtter og egg, og får ikke konsistens som et vanlig brød, men blir kompakt og fast. Det er slik dette brødet skal være.  

♥ Brødet kan oppbevares i kjøleskapet i et par dager. Dette brødet er imidlertid veldig kjekt å skjære opp i skiver, og så fryse ned skivene med et stykke matpapir mellom hver skive. Så kan du ta ut av fryseren det antallet skiver du ønsker fra dag til dag. 

♥ Merk at dette brødet inneholder mye næring og kalorier selv om ingrediensene er sunne. Wink  En skive er bra for magen, men mange kan gi mageknip. Smile   

 


 


Spennende og sunt steinalderbrød! 

 

 

  Heart  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Steinalderbrød

Ingredienser

♥ 150 g valnøtter
♥ 150 g mandler
♥ 150 g solsikkekjerner
♥ 150 g gresskarkjerner
♥ 150 g linfrø
♥ 150 g sesamfrø
♥ 7 egg
♥ 1 dl olivenolje
♥ 2 ts salt

Fremgangsmåte

Bland nøtter, kjerner og frø i en bolle.

I en annen bolle vispes eggene lett sammen med olje og salt. 

Bland det våte i bollen med det tørre og rør godt sammen. 

Smør og ha bakepapir i bunnen på en brødform som rommer 1,5 liter (se tips).

Fordel blandingen i formen og jevn til overflaten.

Stek brødet midt i ovnen ved 175°C i ca. 50 minutter. 

Løsne brødet fra formen mens det fortsatt er varmt og hvelv det over på en rist. La brødet avkjøles til det er helt kaldt før du skjærer det i tynne skiver. 

Tips

♥ Det er ikke nødvendig å hakke valnøttene og mandlene. Brødet blir såpass fast at det går fint å skjære gjennom nøttene når brødet er ferdigstekt. 

♥ Jeg bruker en brødform som rommer 1,5 liter, som gir et nokså høyt brød. Du kan alternativt bruke en brødform som rommer 2 liter, så blir brødet litt lavere. Brødet hever ikke noe særlig, men blåser seg litt opp under stekingen på grunn av eggene. 

♥ Dette brødet består jo i praksis av bare nøtter og egg, og får ikke konsistens som et vanlig brød, men blir kompakt og fast. Det er slik dette brødet skal være.  

♥ Brødet kan oppbevares i kjøleskapet i et par dager. Dette brødet er imidlertid veldig kjekt å skjære opp i skiver, og så fryse ned skivene med et stykke matpapir mellom hver skive. Så kan du ta ut av fryseren det antallet skiver du ønsker fra dag til dag. 

♥ Merk at dette brødet inneholder mange kalorier selv om ingrediensene er sunne. Wink  En skive er bra for magen, men flere kan gi mageknip. Smile   

25.03.2019
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter