Strull

De skal være så tynne, så tynne og så sprø at du knapt kan holde dem i hånden! Vi snakker om Strull, som stekes i krumkakejern og formes til tynne ruller.

Imponer gjestene dine med å servere det ypperste som finnes av norsk tradisjonsbakst - det er nemlig slett ikke så vanskelig!

Strull
Ingredienser

4 dl kremfløte
1 dl sukker
200 g hvetemel
1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Pisk kremfløte og sukker til en fast, myk krem. Vend inn hvetemel og vaniljesukker. La deigen stå og svelle i romtemperatur i 30 minutter.

Ha en stor spiseskje deig i oppvarmet krumkakejern. Kakene skal bli løvtynne og gylne (steketiden er bare noen sekunder). Rull kakene rundt en tynn pinne med en gang de tas ut av jernet. 

Avkjøl på rist. 

Tips

Siden kaken skal rulles sammen rett etter at den tas ut av jernet, kan det blir litt varmt for fingertuppene. Arbeid raskt og med lette fingre. Et tips jeg fikk en gang er å bruke tynne engangshansker.

Som pinne kan du for eksempel bruke skaftet til en tynn tresleiv eller et skaftet til lite flagg.

Strull oppbevares i tettsluttet kakeboks. Se også oppskrift på Sjokoladestrull.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Prøvde denne oppskriften før jul i fjor og strullen ble fantastisk Hvor lenge holder den seg foresten? Kan jeg bake de neste uke og nyte de i jula?

Disse strullene holderseg kjempegodt - de må bare pakkes h e l t tett i boks.
Vet jo det utmerket men hadde gjemt noen og gledet meg til å servere til fam i sommer... hadde bare for en gangs skyld vært litt uforsiktig med å få den firkantede boksen tett i det ene hjørnet.
Hunden ble lykkelig, da..
J eg tilsetter 1 stor ts kardemumme for å få barndommens smak med

GOD jul til alle hjemmebakere!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift