Strull

Strull

25.11.2007
Strull

Ingredienser

2,5 dl kremfløte eller seterrømme
100 g sukker
100 g hvetemel
0,5 dl kaldt vann

Fremgangsmåte

Pisk kremfløte eller seterrømmen stiv (se tips). Pisk inn sukkeret. Rør deretter i mel og vann. La røren stå og svelle i 30 min.

Ha en stor teskje deig i oppvarmet krumkakejern. Kakene skal være løvtynne og gyldne (steketiden er bare noen sekunder). Rull kakene rundt en tynn pinne med en gang de tas ut av jernet. Avkjøl på rist. Kakene skal bli lette, tynne og blondeaktige.

Tips

Jeg har testet oppskriften med både kremfløte og seterrømme. Seterrømme gir litt syrligere smak på kakene enn kremfløte. Det er kanskje uvanlig for deg å piske seterrømme, men seterrømmen blir faktisk nokså stiv dersom du pisker den lenge nok.

Røren til "Strull" skal være nokså tynn, slik at kakene blir tynne som blonder og knasende sprø. Men deigen må likevel være tykk nok til at kakene henger sammen. Tilpass vannmengden etter hvert hvis du synes at kakene blir for tykke.

Siden kaken skal rulles sammen rett etter at den tas ut av jernet, kan det blir litt varmt for fingertuppene. Arbeid raskt og med lette fingre. Et tips jeg fikk en gang er å bruke tynne engangshansker som fås kjøpt på apoteket.

Som pinne kan du for eksempel bruke skaftet til en tynn tresleiv.

"Strull" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Se også oppskrift på "Sjokoladestrull".

25.11.2007
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Prøvde denne oppskriften før jul i fjor og strullen ble fantastisk Hvor lenge holder den seg foresten? Kan jeg bake de neste uke og nyte de i jula?

Disse strullene holderseg kjempegodt - de må bare pakkes h e l t tett i boks.
Vet jo det utmerket men hadde gjemt noen og gledet meg til å servere til fam i sommer... hadde bare for en gangs skyld vært litt uforsiktig med å få den firkantede boksen tett i det ene hjørnet.
Hunden ble lykkelig, da..
J eg tilsetter 1 stor ts kardemumme for å få barndommens smak med

GOD jul til alle hjemmebakere!

Hei,
Jeg har forsøkt å lage strull i kveld, men uten å lykkes. Røra setter seg fast i toppen og bunnen av jernet og slipper ikke taket. Holder nede lokket i maks 5 sekunder. Hva kan dette skyldes. Har et relativt nytt jern, men det har ikke termostat. Kan det være årsaken?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter