Studenter

Studenter
Ingredienser

200 g smør
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
3,5 dl hvetemel
1,5 dl potetmel

Pynt:
1 egg
1 dl perlesukker
1 dl fint hakkede mandler

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør med sukker og vaniljesukker. Bland i mel og potetmel og kna deigen smidig.

Rull deigen til ruller som er ca 5 cm i diameter. Legg rullene i kjøleskapet i et par timer til de stivner.

Hakk mandlene fint og bland med perlesukker i en flat suppebolle eller liknende.

Skjær rullene i skiver. Pensle skivene med sammenpisket egg og dypp dem deretter i sukker- og mandelblandingen.

Legg skivene på bakepapirdekkede stekeplater. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 8-10 min. Avkjøl kakene på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

Tips

"Studenter" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Oppskriften er som sagt hentet fra boken "Konditorns bästa", som er skrevet av den svenske konditoren og kriminologen Signe Maria Bengtsson, Albert Bonniers Förlag (2006).

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift