Suksesskake i langpanne med Daim


Fredagen er her, og helgefølelsen er i ferd med å komme snikende... Smile  

Her kommer en anbefaling om en skikkelig DIGG kake for helgen!

 

 

En klassisk Suksesskake i langpanne, som blir enda bedre med hakket Daim i både kake og som pynt oppå suksesskremen.

YUM! ♥

 

 

Ingredienser:

Nøtte- og Daimbunn:
♥ 10 eggehviter
♥ 500 g melis
♥ 300 g mandler
♥ 200 g hasselnøtter (eller mandler, se tips)
♥ 4 ss hvetemel (kan sløyfes, se tips)
♥ 2 ts bakepulver
♥ 3 doble Daim (170 g)

Gul krem:
♥ 10 eggeplommer
♥ 2 dl kremfløte
♥ 200 g sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 300 g smør

Pynt:
♥ 3 doble Daim (170 g)

 

Fremgangsmåte:

Nøtte- og Daimbunn:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og pisk videre til tykk marengs. Mal mandlene og hasselnøttene. Hakk Daim i grove biter. Bland malte nøtter og hakket Daim med mel og bakepulver. Vend dette inn i marengsmassen. 

Bre deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Avkjøl kaken i formen. 


Gul krem:

Ha eggeplommene til den gule kremen i en tykkbunnet kjele sammen kremfløte og sukker. Kok opp under stadig omrøring og la kremen småkoke til den får en tykk konsistens (se tips). Ta kjelen av platen og avkjøl litt. Rør inn vaniljesukkeret og deretter romtemperert smør i klatter. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og nokså tykk i konsistensen.

Bre den gule kremen over den avkjølte langpannekaken. Dryss over hakket Daim.

 

 

Sett gjerne kaken en stund i kjøleskapet, og del kaken deretter opp i passe store firkanter.

 

 

Superdeilig kake! 

 

 


Tips:

♥ For variasjonens skyld, har jeg her brukt en blanding av mandler og hasselnøtter. Det spiller ingen rolle hvilken type nøtter du bruker, så det er ikke noe i veien for å bytte hasselnøttene med mandler slik at nøttebunnen lages med bare mandler, som jo er det mest vanlige når man lager suksesskake. (Å bytte mandlene med hasselnøtter, slik at bunnen lages med bare hasselnøtter, går også an.)

♥ Jeg liker å tilsette litt hvetemel i nøttebunnen. Det gjør at den blir litt mer stabil, men ønsker du å droppe hvetemelet, går det helt fint det også. 

♥ Det viktige når du lager denne kaken er å få passe konsistens på den gule kremen. Kremen kan bli litt for tynn og begynner da å renne nedover sidene på kakestykkene. For å unngå dette, er det for det første viktig at du lar eggemassen småkoke lenge nok til at den blir skikkelig tykk. Det tar noen minutter. Pass veldig nøye på at den ikke blir brent. Du må røre hele tiden. Jeg pleier å la den ferdigkokte kremen stå og avkjøle en stund før jeg pisker inn romtemperert smør i klatter. Deretter er det viktig at du lar den ferdige kremen bli ordentlig kald i kjøleskapet (eller en stund i fryser). Da blir smøret som er i kremen stivt, og kremen dermed tykkere. Kremen kan gjerne stå i kjøleskapet over natten før du har den på kaken, eller ha kremen på kaken og sett hele kaken med kremen på i kjøleskapet over natten.

♥ Kakestykkene egner seg godt til frysing. Eneste problem er at den gule kremen vil være nokså klissete, så kakestykkene bør ikke has i fryseposer og stables før de er helt frosne. Når du skal ta dem frem til tining, tar du dem ut av fryseposene i frossen tilstand og lar kakene tine direkte på kakefatet.

♥ Jeg har laget en rund versjon av lignende kake tidligere, se Suksesskake med Daim

 

 

Mange nydelige kakestykker!

 

 

  Yum  Yum  Yum  

 

  Jeg er klar for helg! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Suksesskake i langpanne med Daim
Ingredienser

Nøtte- og Daimbunn:
♥ 10 eggehviter
♥ 500 g melis
♥ 300 g mandler
♥ 200 g hasselnøtter (eller mandler, se tips)
♥ 4 ss hvetemel (kan sløyfes, se tips)
♥ 2 ts bakepulver
♥ 3 doble Daim (170 g)

Gul krem:
♥ 10 eggeplommer
♥ 2 dl kremfløte
♥ 200 g sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 300 g smør

Pynt:
♥ 3 doble Daim (170 g)

Fremgangsmåte

Nøtte- og Daimbunn:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og pisk videre til tykk marengs. Mal mandlene og hasselnøttene. Hakk Daim i grove biter. Bland malte nøtter og hakket Daim med mel og bakepulver. Vend dette inn i marengsmassen. 

Bre deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Avkjøl kaken i formen. 

Gul krem:
Ha eggeplommene til den gule kremen i en tykkbunnet kjele sammen kremfløte og sukker. Kok opp under stadig omrøring og la kremen småkoke til den får en tykk konsistens (se tips). Ta kjelen av platen og avkjøl litt. Rør inn vaniljesukkeret og deretter romtemperert smør i klatter. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og nokså tykk i konsistensen.

Bre den gule kremen over den avkjølte langpannekaken. Dryss over hakket Daim. Sett gjerne kaken en stund i kjøleskapet, og del kaken deretter opp i passe store firkanter.

Tips

♥ For variasjonens skyld, har jeg her brukt en blanding av mandler og hasselnøtter. Det spiller ingen rolle hvilken type nøtter du bruker, så det er ikke noe i veien for å bytte hasselnøttene med mandler slik at nøttebunnen lages med bare mandler, som jo er det mest vanlige når man lager suksesskake. (Å bytte mandlene med hasselnøtter, slik at bunnen lages med bare hasselnøtter, går også an.)

♥ Jeg liker å tilsette litt hvetemel i nøttebunnen. Det gjør at den blir litt mer stabil, men ønsker du å droppe hvetemelet, går det helt fint det også. 

♥ Det viktige når du lager denne kaken er å få passe konsistens på den gule kremen. Kremen kan bli litt for tynn og begynner da å renne nedover sidene på kakestykkene. For å unngå dette, er det for det første viktig at du lar eggemassen småkoke lenge nok til at den blir skikkelig tykk. Det tar noen minutter. Pass veldig nøye på at den ikke blir brent. Du må røre hele tiden. Jeg pleier å la den ferdigkokte kremen stå og avkjøle en stund før jeg pisker inn romtemperert smør i klatter. Deretter er det viktig at du lar den ferdige kremen bli ordentlig kald i kjøleskapet (eller en stund i fryser). Da blir smøret som er i kremen stivt, og kremen dermed tykkere. Kremen kan gjerne stå i kjøleskapet over natten før du har den på kaken, eller ha kremen på kaken og sett hele kaken med kremen på i kjøleskapet over natten.

♥ Kakestykkene egner seg godt til frysing. Eneste problem er at den gule kremen vil være nokså klissete, så kakestykkene bør ikke has i fryseposer og stables før de er helt frosne. Når du skal ta dem frem til tining, tar du dem ut av fryseposene i frossen tilstand og lar kakene tine direkte på kakefatet.

♥ Jeg har laget en rund versjon av lignende kake tidligere, se Suksesskake med Daim. 

19 kommentarer

Er det en vanlig stor langpanne eller den som er va en halv langpanne?

Det står at du skal blande nøttene mel mel og Daim før det blandes i marengsen.Hvor mye mel?

Hei, det skulle faktisk stå 4 ss hvetemel i nøttebunnen. Dette er korrigert nå, men som jeg nå skriver i tipsfeltet, går det fint å sløyfe hvetemelet hvis man ønsker det. Da blir nøttebunnen litt "løsere" enn om man tilsetter hvetemel, men veldig fin, da også :-)

Hei.
Kan jeg bruke 500 gram malte mandler i stedet for 200 gram hasselnøtter ? Tåler ikke hasselnøtter... har det noe å si for konsistens/smak/steking? Bruker alltid bare mandler når jeg lager vanlig suksessterte.
Spennende oppskrift med daim.

Som svar på av Elin (ikke bekreftet)

Ja, det går helt fint å bruke bare mandler. Jeg har presisert dette i tipsfeltet nå :-)

Hi Kristine, har allerede laget en del av dine oppskrifter og har likt alle kakene så langt veldig godt. Har også prøved meg på "suksesskake med daim i langpanne" og den ble helt himmelsk! Mitt spørsmål: jeg har egentlig laget den til en brunch på søndag og lurer på om jeg skal fryse den ned, eller om den holder seg bra i kjøleskap?

Hei, ja denne kaken er veldig fin å fryse! :-) Holder seg også god i flere dager i kjøleskapet, men ha litt plast rundt så kakene ikke blir tørre.

Hei,
Jeg lurer rett og slett på om det fungerer å lage den dobbel, altså to bunner oppå hverandre med krem mellom og oppå? Skal lage den til et større arrangement og det er mer praktisk med større kaker enn flere av hver.

Som svar på av Karen (ikke bekreftet)

Hei, ja det går fint. Blir nok en stor og veldig flott kake! :-)

Hei. Er helt ny på dette og helt håpløs. Står at den gule kremen må stå en stund før man rører inn smøret. Hva er en stund? Skal det bare røres med sleiv eller med miksmaster og vil det da smelte litt?

Hei!
Jeg leter etter en Suksesskake helt fri for nøtter og mandler slik at også allergikere kan spise - tenkte på muligheten for å bruke solsikkekjerner. Vet du om jeg feks kan ta utgangspunkt i din oppskrift og bruke samme mengde med solsikkekjerner - eller vil disse oppføre seg på en annen måte i blandingen (da tenker jeg på feks oljeinnhold og om de trekker til seg mer eller mindre veske…)? Jeg må jo selvsagt kutte ut daimen også…

Dette er jeg også interessert i å finne ut av. Suksess kake er min favoritt, men mannen og eldste datter er allergisk mot nøtter😔

Hei😊
Elsker denne kaken og den er veeeeldig populær her😀
Eneste som er at jeg har ikke plass til å få en hel stekebrett i kjøleskap..og rund kake blir for lite..går d an og ordne den i mindre brett men like mye kakerøre?

Ble litt vanskelig fremstilt kanskje..🙈😅

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift