Suksesskake i langpanne med Daim

Suksesskake i langpanne med Daim

28.03.2019


Fredagen er her, og helgefølelsen er i ferd med å komme snikende... Smile  

Her kommer en anbefaling om en skikkelig DIGG kake for helgen!

 

 

En klassisk Suksesskake i langpanne, som blir enda bedre med hakket Daim i både kake og som pynt oppå suksesskremen.

YUM! ♥

 

 

Ingredienser:

Nøtte- og Daimbunn:
♥ 10 eggehviter
♥ 500 g melis
♥ 300 g mandler
♥ 200 g hasselnøtter (eller mandler, se tips)
♥ 4 ss hvetemel (kan sløyfes, se tips)
♥ 2 ts bakepulver
♥ 3 doble Daim (170 g)

Gul krem:
♥ 10 eggeplommer
♥ 2 dl kremfløte
♥ 200 g sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 300 g smør

Pynt:
♥ 3 doble Daim (170 g)

 

Fremgangsmåte:

Nøtte- og Daimbunn:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og pisk videre til tykk marengs. Mal mandlene og hasselnøttene. Hakk Daim i grove biter. Bland malte nøtter og hakket Daim med mel og bakepulver. Vend dette inn i marengsmassen. 

Bre deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Avkjøl kaken i formen. 


Gul krem:

Ha eggeplommene til den gule kremen i en tykkbunnet kjele sammen kremfløte og sukker. Kok opp under stadig omrøring og la kremen småkoke til den får en tykk konsistens (se tips). Ta kjelen av platen og avkjøl litt. Rør inn vaniljesukkeret og deretter romtemperert smør i klatter. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og nokså tykk i konsistensen.

Bre den gule kremen over den avkjølte langpannekaken. Dryss over hakket Daim.

 

 

Sett gjerne kaken en stund i kjøleskapet, og del kaken deretter opp i passe store firkanter.

 

 

Superdeilig kake! 

 

 


Tips:

♥ For variasjonens skyld, har jeg her brukt en blanding av mandler og hasselnøtter. Det spiller ingen rolle hvilken type nøtter du bruker, så det er ikke noe i veien for å bytte hasselnøttene med mandler slik at nøttebunnen lages med bare mandler, som jo er det mest vanlige når man lager suksesskake. (Å bytte mandlene med hasselnøtter, slik at bunnen lages med bare hasselnøtter, går også an.)

♥ Jeg liker å tilsette litt hvetemel i nøttebunnen. Det gjør at den blir litt mer stabil, men ønsker du å droppe hvetemelet, går det helt fint det også. 

♥ Det viktige når du lager denne kaken er å få passe konsistens på den gule kremen. Kremen kan bli litt for tynn og begynner da å renne nedover sidene på kakestykkene. For å unngå dette, er det for det første viktig at du lar eggemassen småkoke lenge nok til at den blir skikkelig tykk. Det tar noen minutter. Pass veldig nøye på at den ikke blir brent. Du må røre hele tiden. Jeg pleier å la den ferdigkokte kremen stå og avkjøle en stund før jeg pisker inn romtemperert smør i klatter. Deretter er det viktig at du lar den ferdige kremen bli ordentlig kald i kjøleskapet (eller en stund i fryser). Da blir smøret som er i kremen stivt, og kremen dermed tykkere. Kremen kan gjerne stå i kjøleskapet over natten før du har den på kaken, eller ha kremen på kaken og sett hele kaken med kremen på i kjøleskapet over natten.

♥ Kakestykkene egner seg godt til frysing. Eneste problem er at den gule kremen vil være nokså klissete, så kakestykkene bør ikke has i fryseposer og stables før de er helt frosne. Når du skal ta dem frem til tining, tar du dem ut av fryseposene i frossen tilstand og lar kakene tine direkte på kakefatet.

♥ Jeg har laget en rund versjon av lignende kake tidligere, se Suksesskake med Daim

 

 

Mange nydelige kakestykker!

 

 

  Yum  Yum  Yum  

 

  Jeg er klar for helg! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Suksesskake i langpanne med Daim

Ingredienser

Nøtte- og Daimbunn:
♥ 10 eggehviter
♥ 500 g melis
♥ 300 g mandler
♥ 200 g hasselnøtter (eller mandler, se tips)
♥ 4 ss hvetemel (kan sløyfes, se tips)
♥ 2 ts bakepulver
♥ 3 doble Daim (170 g)

Gul krem:
♥ 10 eggeplommer
♥ 2 dl kremfløte
♥ 200 g sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 300 g smør

Pynt:
♥ 3 doble Daim (170 g)

Fremgangsmåte

Nøtte- og Daimbunn:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og pisk videre til tykk marengs. Mal mandlene og hasselnøttene. Hakk Daim i grove biter. Bland malte nøtter og hakket Daim med mel og bakepulver. Vend dette inn i marengsmassen. 

Bre deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Avkjøl kaken i formen. 

Gul krem:
Ha eggeplommene til den gule kremen i en tykkbunnet kjele sammen kremfløte og sukker. Kok opp under stadig omrøring og la kremen småkoke til den får en tykk konsistens (se tips). Ta kjelen av platen og avkjøl litt. Rør inn vaniljesukkeret og deretter romtemperert smør i klatter. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og nokså tykk i konsistensen.

Bre den gule kremen over den avkjølte langpannekaken. Dryss over hakket Daim. Sett gjerne kaken en stund i kjøleskapet, og del kaken deretter opp i passe store firkanter.

Tips

♥ For variasjonens skyld, har jeg her brukt en blanding av mandler og hasselnøtter. Det spiller ingen rolle hvilken type nøtter du bruker, så det er ikke noe i veien for å bytte hasselnøttene med mandler slik at nøttebunnen lages med bare mandler, som jo er det mest vanlige når man lager suksesskake. (Å bytte mandlene med hasselnøtter, slik at bunnen lages med bare hasselnøtter, går også an.)

♥ Jeg liker å tilsette litt hvetemel i nøttebunnen. Det gjør at den blir litt mer stabil, men ønsker du å droppe hvetemelet, går det helt fint det også. 

♥ Det viktige når du lager denne kaken er å få passe konsistens på den gule kremen. Kremen kan bli litt for tynn og begynner da å renne nedover sidene på kakestykkene. For å unngå dette, er det for det første viktig at du lar eggemassen småkoke lenge nok til at den blir skikkelig tykk. Det tar noen minutter. Pass veldig nøye på at den ikke blir brent. Du må røre hele tiden. Jeg pleier å la den ferdigkokte kremen stå og avkjøle en stund før jeg pisker inn romtemperert smør i klatter. Deretter er det viktig at du lar den ferdige kremen bli ordentlig kald i kjøleskapet (eller en stund i fryser). Da blir smøret som er i kremen stivt, og kremen dermed tykkere. Kremen kan gjerne stå i kjøleskapet over natten før du har den på kaken, eller ha kremen på kaken og sett hele kaken med kremen på i kjøleskapet over natten.

♥ Kakestykkene egner seg godt til frysing. Eneste problem er at den gule kremen vil være nokså klissete, så kakestykkene bør ikke has i fryseposer og stables før de er helt frosne. Når du skal ta dem frem til tining, tar du dem ut av fryseposene i frossen tilstand og lar kakene tine direkte på kakefatet.

♥ Jeg har laget en rund versjon av lignende kake tidligere, se Suksesskake med Daim. 

28.03.2019
Kakekategori: 

9 kommentarer

Er det en vanlig stor langpanne eller den som er va en halv langpanne?

Denne oppskriften er til en vanlig, stor langpanne (ca. 30 x 40 cm).

Det står at du skal blande nøttene mel mel og Daim før det blandes i marengsen.Hvor mye mel?

skulle nok stått melis :)

Hei, det skulle faktisk stå 4 ss hvetemel i nøttebunnen. Dette er korrigert nå, men som jeg nå skriver i tipsfeltet, går det fint å sløyfe hvetemelet hvis man ønsker det. Da blir nøttebunnen litt "løsere" enn om man tilsetter hvetemel, men veldig fin, da også :-)

4 ss hvetemel (hvis man ønsker). Jeg har korrigert oppskriften nå.

Hei.
Kan jeg bruke 500 gram malte mandler i stedet for 200 gram hasselnøtter ? Tåler ikke hasselnøtter... har det noe å si for konsistens/smak/steking? Bruker alltid bare mandler når jeg lager vanlig suksessterte.
Spennende oppskrift med daim.

Ja, det går helt fint å bruke bare mandler. Jeg har presisert dette i tipsfeltet nå :-)

Hi Kristine, har allerede laget en del av dine oppskrifter og har likt alle kakene så langt veldig godt. Har også prøved meg på "suksesskake med daim i langpanne" og den ble helt himmelsk! Mitt spørsmål: jeg har egentlig laget den til en brunch på søndag og lurer på om jeg skal fryse den ned, eller om den holder seg bra i kjøleskap?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter