Surmelksbrød med honning og valnøtter

Surmelksbrød med honning og valnøtter

28.01.2021

Surmelksbrød er en genial oppfinnelse! Smile 

Dette brødet inneholder ikke noe gjær og skal ikke heves. Deigen skal bare røres raskt sammen for hånd.

Jeg er så glad i dette brødet og har testet ut flere varianter, se HER.

Denne gangen har jeg tilsatt honning og valnøtter i deigen, som gjør at brødet er fantastisk godt egnet sammen med gode oster.

Jeg valgte meg her en moden cheddar og fikenmarmelade.

 

 

Å, så godt! 

 

 

Ingredienser:

♥ 3 dl store havregryn 
♥ 2 dl hvetemel 
♥ 2 dl fint sammalt hvetemel
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts salt
♥ 0,5 dl honning
♥ 5 dl surmelk (se tips)
♥ 2 dl hakkede valnøtter

Pynt:
♥ 0,5 dl hakkede valnøtter
♥ 2 ss store havregryn

 

Fremgangsmåte:

Bland havregryn, fint og sammalt hvetemel, natron og salt sammen i en bolle. 

Varm honningen en kort stund i mikroen slik at den blir litt mer flytende.

Ha surmelken og honningen i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen. 

Vend inn fint hakkede valnøtter.

Ha deigen i en smurt brødform som rommer 1,5 liter med bakepapir i bunnen. 

Jevn til overflaten og dryss over hakkede valnøtter og eventuelt noen store havregryn som pynt. 

Stek brødet nederst i ovnen ved 180°C i ca. 60 minutter til det er gjennomstekt (se tips).

 

 

Avkjøl brødet litt før det løsnes fra formen og avkjøles på en rist.

 

 

Så deilig, lettlaget grovbrød med valnøtter! 

 

 

Server gjerne med ost og marmelade. 

 

 

Love it!  Heart  

 

 

 

Tips: 

♥ Det er det samme om du bruker kefir eller kulturmelk.

♥ Tilpass steketiden slik at brødet blir helt gjennomstekt, men ikke overstekt så brødet blir tørt. Steketiden vil variere litt med hvilken type brødform du bruker. Dersom du synes at brødet blir for mørkt på toppen før det er gjennomstekt, kan du dekke over det med et stykke bakepapir på slutten av steketiden. 

♥ Pakk brødet inn i plast og oppbevar det gjerne i kjøleskapet. Brødet er supert å fryse. 

 

 

Nydelig brød til alle typer ost! 

 

 

 

Kos deg!

Det skal jeg!  Yum  

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Surmelksbrød med honning og valnøtter

Ingredienser

♥ 3 dl store havregryn 
♥ 2 dl hvetemel 
♥ 2 dl fint sammalt hvetemel
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts salt
​​​​​​​♥ 0,5 dl honning
♥ 5 dl surmelk (se tips)
♥ 2 dl hakkede valnøtter

Pynt:
♥ 0,5 dl hakkede valnøtter
♥ 2 ss store havregryn

Fremgangsmåte

Bland havregryn, fint og sammalt hvetemel, natron og salt sammen i en bolle. 

Varm honningen en kort stund i mikroen slik at den blir litt mer flytende.

Ha surmelken og honningen i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen. 

Vend inn fint hakkede valnøtter.

Ha deigen i en smurt brødform som rommer 1,5 liter med bakepapir i bunnen. 

Jevn til overflaten og dryss over hakkede valnøtter og eventuelt noen store havregryn som pynt. 

Stek brødet nederst i ovnen ved 180°C i ca. 60 minutter til det er gjennomstekt (se tips).

Avkjøl brødet litt før det løsnes fra formen og avkjøles på en rist.

Tips

♥ Det er det samme om du bruker kefir eller kulturmelk.

♥ Tilpass steketiden slik at brødet blir helt gjennomstekt, men ikke overstekt så brødet blir tørt. Steketiden vil variere litt med hvilken type brødform du bruker. Dersom du synes at brødet blir for mørkt på toppen før det er gjennomstekt, kan du dekke over det med et stykke bakepapir på slutten av steketiden. 

♥ Pakk brødet inn i plast og oppbevar det gjerne i kjøleskapet. Brødet er supert å fryse. 

28.01.2021
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter