Surmelkskake

Surmelkskake

28.01.2005
Surmelkskake

Ingredienser

250 g smør
800 g sukker
800 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
8 ts kanel
4 ts natron
1 liter surmelk (kefir)

Sjokoladeglasur:
100 g smør
500 g melis
2 ss kakao
4 ts vaniljesukker
8 ss melk

Smørkremglasur:
100 g smør
4 ts vaniljesukker
400 g melis

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Bland de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Tilsett smør og surmelk og rør deigen jevn og klumpfri (bruk stålvisp).

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Velg en av glasurene (eller lag halv porsjon av hver av dem, se tips). Smelt smør og bland i de øvrige ingrediensene til du får en glatt glasur. Bre over kaken ved hjelp av en smørekniv dyppet i varmt vann. Del kaken opp i firkanter.

Tips

Du kan lage halv porsjon av hver av glasurtypene og glasere halve langpannekaken med hver. Da får du to kaketyper ut av en.

"Surmelkskake" holder seg myk lenge innpakket i plast. Den er også fin å fryse, med eller uten glasur.

28.01.2005
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

6 kommentarer

Du glemte visst å angi hvor mye melk som skulle gå i smørkremglasuren :-) tok 8 ss, og resultatet er topp. Leste feil, tilsatte 8 ss kanel. Fungerer det og.

Hei Nina; du skal ikke bruke melk i smørkrem og det er nok at smøret er mykt. Rør smør, vaniljesukker og melis til en glatt krem og ha den oppå kaken når den er noe avkjølt.

Kan den stekes i rund form? Dersom jeg halverer oppskriften kanskje?

Når jeg bakte denne kaken ble alt bare en stor massivt tung deig
Hva har jeg gjort galt?

Du må starte med å blande ut natron i litt av surmelken. Når natron tilsettes begynner surmelken å svulme. Du får ikke samme reaksjon om natron ikke blandes direkte i surmelken.

Lykke til!

Kanskje en ide å skrive dette i oppskriften?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter