Terter med syltetøy og bær

Terter med syltetøy og bær

05.08.2016

Annonse: Nora syltetøy

Hei kjære lesere!

Som dere kunne lese i mitt innlegg med Hjerteboller med syltetøy og vaniljekrem, har jeg nylig oppdaget syltetøyet Nora Kjølt med 70 % bær. Dette nye syltetøyet er av ekstra god kvalitet og smaker akkurat som hjemmelaget! På grunn av kvaliteten, må dette syltetøyet oppbevares kjølig, derfor finner du det i kjøleskapene i matbutikkene og ikke i hyllene med det andre syltetøyet.

Jeg har virkelig falt pladask for dette nydelige syltetøyet! Bare så utrolig godt!

 

 

Med et så bra syltetøy trenger du aldri å være flau over å ha brukt ferdigkjøpt syltetøy i kaker. Enten du bruker det som fyll i bløtkaker, marengskaker eller som tilbehør til vafler, boller og pannekaker, vil den som spiser ikke kunne kjenne forskjell på dette syltetøyet og et som er hjemmelaget. I promise!  Smile 

Syltetøyet har mange hele bær og har perfekt konsistens.

 

 

Jeg har i dag laget noen enkle mørdeigsterter, som jeg enkelt og greit fylte med dette syltetøyet fra Nora og danderte på toppen med friske bær før servering.

 

 

Tertene er veldig raske å lage, og resultatet blir nydelige terter med sommerlige smaker!

 

 

 

Oppskriften gir 10 stk.

 

Ingredienser:

♥ 300 g hvetemel
♥ 100 g melis
♥ 200 g smør
♥ 1 egg
 

Fyll:
♥ 500 g syltetøy med mye bær (se tips)
♥ 300 g friske bær

 

Fremgangsmåte:

Ha mel, melis og oppdelt smør i en food processor med hakkekniv. Kjør blandingen til smøret smuldrer seg helt i det tørre. Tilsett egget og kjør videre til deigen samler seg. Pakk deigen inn i plast og sett den kjølig i 30 minutter, så den blir litt fastere i konsistensen.

Del deigen i 10 like store deler. Spray små terteformer (10-12 cm i diameter, se tips) med formfett og klem deigen utover i bunn og kanter av formene. Prikk bunnen lett med en gaffel.

 

 

Stek mørdeigstertene på plate midt i ovnen ved 200°C i 8-10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.  Avkjøl tertene i formen før de forsiktig hvelves ut.

 

 

 

Fyll de avkjølte tertene med syltetøy før servering.

 

 

Pyntes med friske bær.

 

 

Jeg elsker bringebær, men tertene blir også nydelige med blåbær.

 

 

Og jordbær så klart!

 

 

Tips:

♥ Bruk helst små tertebunner med non-stick belegg og med løs bunn. Da løsner kakene veldig lett fra formene. Du får kjøpt slike terteformer blant annet i nettbutikken til slikkepott.no.

♥ Siden hele fyllet i tertene består av syltetøy, er du avhengig av å bruke syltetøy av meget god kvalitet for at kakene skal bli gode. Jeg kan da virkelig anbefale det nye syltetøyet Nora Kjølt med 70 % bær, som er det beste kjøpte syltetøyet jeg noen gang har smakt!

 

 

Som navnet indikere må dette syltetøyet oppbevares kjølig. Du finner det derfor ikke i de samme hyllene som øvrig syltetøy i matbutikkene, men i kjøleskap. Hør med betjeningen hvis du ikke finner det (det gjorde jeg Smile ). Nora Kjølt syltetøy 70% finnes i de fleste matbutikkene, blant annet hos Coop Mega og Rema.


 

Se så deilig syltetøy!

 

 

Med et så godt syltetøy blir disse tertene fantastisk gode!

 

 

 

Håper du fikk lyst til å prøve ut disse tertene med dette nydelige syltetøyet fra Nora og masse friske bær…

 

 

Server tertene gjerne med en klatt vaniljeiskrem.

 

 

Enjoy!  ♥

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Terter med syltetøy og bær

Ingredienser

♥ 300 g hvetemel
♥ 100 g melis
♥ 200 g smør
♥ 1 egg

Fyll:
♥ 500 g syltetøy med mye bær (se tips)
♥ 300 g friske bær

Fremgangsmåte

Ha mel, melis og oppdelt smør i en food processor med hakkekniv. Kjør blandingen til smøret smuldrer seg helt i det tørre. Tilsett egget og kjør videre til deigen samler seg. Pakk deigen inn i plast og sett den kjølig i 30 minutter, så den blir litt fastere i konsistensen.

Del deigen i 10 like store deler. Spray små terteformer (10-12 cm i diameter, se tips) med formfett og klem deigen utover i bunn og kanter av formene. Prikk bunnen lett med en gaffel.

Stek mørdeigstertene på plate midt i ovnen ved 200°C i 8-10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.  Avkjøl tertene i formen før de forsiktig hvelves ut.

Fyll de avkjølte tertene med syltetøy før servering.

Pyntes med friske bær.

Tips

♥ Bruk helst små tertebunner med non-stick belegg og med løs bunn. Da løsner kakene veldig lett fra formene. Du får kjøpt slike terteformer blant annet i nettbutikken til slikkepott.no.

♥ Siden hele fyllet i tertene består av syltetøy, er du avhengig av å bruke syltetøy av meget god kvalitet for at kakene skal bli gode. Jeg kan da virkelig anbefale det nye syltetøyet Nora Kjølt med 70 % bær, som er det beste kjøpte syltetøyet jeg noen gang har smakt! Som navnet indikere må dette syltetøyet oppbevares kjølig. Du finner det derfor ikke i de samme hyllene som øvrig syltetøy i matbutikkene, men i kjøleskap. Hør med betjeningen hvis du ikke finner det (det gjorde jeg Smile ). Nora Kjølt syltetøy 70% finnes i de fleste matbutikkene, blant annet hos Coop Mega og Rema.

05.08.2016
Allergier og preferanser: 

4 kommentarer

Neste gang man skal skryte av et sponset syltetøy, prøv å kutt ned på mengden skryt, dette ble altfor mye og kom dermed negativt ut for NORA. Tertene så fine ut de, skal prøve de men da med hjemmelaget syltetøy :)

ENIG!

Hei. Rettene ser kjempegode ut Går det greit å lage denne som én stor terte?

*Tertene ser kjempegode ut skulle det stå

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter