Hjerteboller med syltetøy og vaniljekrem

Hjerteboller med syltetøy og vaniljekrem

03.08.2016

Annonse: Nora syltetøy

Hei søte dere!

Kan jeg friste med noen aldeles skjønne Hjerteboller med syltetøy og vaniljekrem? Smile

For å lage disse koselige bollene, har jeg brukt min favorittoppskrift på gjærdeig fra Verdens beste boller. I stedet for å forme runde boller, fikk jeg denne gangen lyst til å lage hjerteformede boller. Søtt, eller hva? Smile

Enda nydeligere blir bollene av fyllet, som er en herlig kombinasjon av hjemmelaget vaniljekrem og syltetøy laget av deilige bær. Syltetøyet er ikke hjemmelaget, men det smaker akkurat som om det skulle vært det! Trikset er å bruke det nye syltetøyet til Nora, som har en helt unik smak fordi det inneholder 70% bær og er ekstra skånsomt varmebehandlet. Du finner syltetøyet i kjøledisken i butikkene. Nora Kjølt syltetøy 70% finnes i smakene jordbær, bringebær og blåbær, og jeg har brukt alle tre typene i disse skjønne hjertebollene. 

 

Oppskriften gir ca 30 stk.

 

Ingredienser:

♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1,5 kg hvetemel

Fyll:
♥ 500 g syltetøy med mye bær (se tips)
♥ 5 dl vaniljekrem (hjemmelaget eller ferdigkjøpt)

Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ perlesukker (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Dette tar en stund, men tiden kan kortes ned om du setter kjelen i vaskekummen fylt med kaldt vann.

Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.

Kjevle ut deigen til en tykk leiv (ca 3 - 4 cm tykk). Trykk ut store hjerter med en utstikker. Legg hjertene på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand mellom. La dem heve lunt i 1 time.

Bruk to fingre og lag en stor, dyp grop i midten av hvert hjerte. Fyll gropen med en stor teskje vaniljekrem på den ene siden og en stor teskje godt syltetøy på den andre siden.

Visp egget lett sammen med litt melk og pensle over kantene på hjertebollene. Dryss over perlesukker (se tips).

Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i ca 10 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.  

Nytes nystekte!

 

 

Tips:

♥ Jeg brukte stor hjerteutstikker for å få ekstra koselige boller med hjertefasong.

 

 

Men det går jo like fint å lage runde boller som du klemmer flate og så lager grop inni etter at de er hevet, akkurat som når du lager skolebrød. Smaken blir såklart den samme..  Smile
 

♥ Det hvite perlesukkeret du ser på bildet får man kjøpt i svenske matbutikker (fra Dansukker). Jeg hamstrer alltid med meg mange pakker hver gang jeg er i nabolandet vårt. Det svenske perlesukkeret ser dekorativt ut, men smaken blir like god om du bruker norsk perlesukker. Jeg har foreløpig ikke sett dette svenske perlesukkeret i norske butikker.

♥ For god smak på bollene bør du bruke syltetøy av skikkelig god smak av bær. Jeg har nylig kommet over det nye syltetøyet Nora Kjølt med 70 % bær, som er det beste kjøpte syltetøyet jeg noen gang har smakt!

 

 

Det tok litt tid før jeg oppdaget syltetøyet, for det står i kjøleskap i butikken og ikke i hyllene sammen med det andre, vanlige syltetøyet. Syltetøyet må stå kjølig fordi det er laget på en helt spesiell måte med veldig skånsom varmebehandling for å bevare den gode smaken av friske bær. Resultatet er et vidunderlig godt syltetøy som smaker helt som hjemmelaget!

Love it ♥

 

 

En annen smart ting med dette syltetøyet er at det kommer på plastkrukker, som gjør det lettvint å transportere; krukkene er mye lettere å bære og du slipper å være redd for at glasset knuser..  Smile

Nora Kjølt syltetøy 70% kommer i smakene jordbær, bringebær og blåbær. Jeg får tak i alle tre varianter hos Coop Mega. De fleste andre matbutikkene, som Rema, Mega, Bunnpris og OBS har i hvert fall jordbærsyltetøyet. Alle smakene er fantastisk gode, og jeg innrømmer glatt at jeg gjerne spiser dette syltetøyet rett fra krukken Smile

 

Nam!  Wink

 

Dette nye syltetøyet fra Nora er selve hemmeligheten bak den gode smaken på disse bollene!  

Det er også kjekt å kunne lage en variasjon av Hjerteboller med ulike typer syltetøy:

 

 

Blåbærsyltetøy og vaniljekrem smaker nydelig sammen!

 

 

Hjertebollene med bringebærsyltetøy er nok likevel min personlige favoritt!

 

 

Og alle liker jo såklart jordbærsyltetøy!

 

 

Gled deg selv og dine kjære med noen kjempenydelige hjerteboller!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Hjerteboller med syltetøy og vaniljekrem

Ingredienser

♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1,5 kg hvetemel

Fyll:
♥ 500 g syltetøy med mye bær (se tips)
♥ 5 dl vaniljekrem (hjemmelaget eller ferdigkjøpt)

Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ perlesukker (se tips)

Fremgangsmåte

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Dette tar en stund, men tiden kan kortes ned om du setter kjelen i vaskekummen fylt med kaldt vann.

Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.

Kjevle ut deigen til en tykk leiv (ca 3 - 4 cm tykk). Trykk ut store hjerter med en utstikker. Legg hjertene på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand mellom. La dem heve lunt i 1 time.

Bruk to fingre og lag en stor, dyp grop i midten av hvert hjerte. Fyll gropen med en stor teskje vaniljekrem på den ene siden og en stor teskje godt syltetøy på den andre siden.

Visp egget lett sammen med litt melk og pensle over kantene på hjertebollene. Dryss over perlesukker (se tips).

Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i ca 10 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.  

Nytes nystekte!

Tips

♥ Jeg brukte stor hjerteutstikker for å få ekstra koselige boller med hjertefasong. Men det går jo like fint å lage runde boller som du klemmer flate og så lager grop inni etter at de er hevet, akkurat som når du lager skolebrød. Smaken blir såklart den samme.

♥ Det hvite perlesukkeret du ser på bildet får man kjøpt i svenske matbutikker (fra Dansukker). Jeg hamstrer alltid med meg mange pakker hver gang jeg er i nabolandet vårt. Det svenske perlesukkeret ser dekorativt ut, men smaken blir like god om du bruker norsk perlesukker. Jeg har foreløpig ikke sett dette svenske perlesukkeret i norske butikker.

♥ For god smak på bollene bør du bruke syltetøy av skikkelig god smak av bær. Jeg kan anbefale det nye syltetøyet Nora Kjølt med 70 % bær, som er det beste kjøpte syltetøyet jeg noen gang har smakt! Nora Kjølt syltetøy 70% kommer i smakene jordbær, bringebær og står i kjøledisken i butikkene, blant annet hos Coop Mega, Rema, Mega, Bunnpris og OBS.

03.08.2016
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Elsker denne gjærdeigoppskriften din! Bruker den til alt mulig:)

Skal ikke deigen heve før du kjevler den ut?

Superb tips, thank you for sharing them! Keep up the good work ;)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter