Thailandsk laksecurry

Her har du en utrolig smakfull laksecurry som er overraskende rask å lage!

I tillegg til laks og masse grønnsaker, inneholder curryen klassiske, thailandske ingredienser som kokosmelk, red curry paste, thai soyasaus, fiskesaus, masse hvitløk og ferskrevet ingefær. 

Server curryen sammen med jasminris, som gjerne kan toppes med koriander og hjemmelaget Chilihonning (Hot Honey) eller en god, søtsterk Chutney

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 

 

Ingredienser: 

♥ 1 løk
♥ 3 fedd hvitløk
♥ 1 ss ferskrevet ingefær
♥ 3 ss olje (med nøytral smak)
♥ 1 vårløk
♥ 3 tomater
♥ 2 røde spisspaprika
♥ 1 rød chili (kan sløyfes, se tips)
♥ 100 g babyspinat
♥ 3 dl fiskekraft eller -buljong (se tips)
♥ 2 ss red curry paste (etter smak)
♥ 3 ss tomatpuré
♥ 1 ss thai soyasaus 
♥ 1 ts fiskesaus (fish sauce) 
♥ 1 ss brunt sukker
♥ 0,5 lime
♥ 5 dl kokosmelk
♥ 150 g sukkererter
♥ 200 g brokkolini
♥ 800 g laksefilet (uten skinn)
♥ kvernet salt og pepper

Servering: 
♥ jasminris
♥ chilihonning eller chutney (se tips)
♥ frisk koriander

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Ha finhakket løk, hvitløk og ferskpresset ingefær i en stekepanne med litt olje.

 

 

Stek dette på middels varme til løken er blank og gyllen. 

Tilsett kuttet vårløk, oppskjærte tomater og paprika, finhakket chili (kan sløyfes), halvparten av brokkoli (skjært i mindre biter) og spinatblader. Hell i fiskekraft eller fiskebuljong og la dette koke sammen i noen minutter. 

Tilsett red curry paste (bruk ønsket mengde, se tips).

 

 

Rør inn tomatpuré, soyasaus, fiskesaus, brunt sukker og presset saft av en halv lime. Hell i kokosmelk.

 

 

Bland godt. Ha deretter i resten av brokkolini (skjært i mindre biter) og sukkererter (delt på midten). 

 

 

La det hele småkoke i ca. 5 minutter. Smak til om sausen trenger kvernet salt og pepper. 

 

 

Skjær laksefiletene i store terninger. 

 

 

Legg laksebitene i pannen og trykk dem godt ned i sausen.

 

 

Legg på lokk og la laksen trekke i den varme sausen på middels varme i ca. 8–10 minutter. 

 


Fristende laksecurry! 
 

Server laksecurryen med jasminris. Du kan lage en dekorativ kule ris på tallerkenen ved å presse risen sammen i en liten bolle som du hvelver over på tallerkenen. 😃

 

 

Jeg liker veldig godt å ha litt Chilihonning (Hot Honey) på risen eller en god Mangochutney. Og så er jeg veldig glad i frisk koriander, men det bruker du selvsagt bare hvis du også liker koriander. 😊

 

 

Så god smak på denne laksecurryen!  😍

 

 

Tips: 

♥ Jeg brukte her 1 terning fiskebuljong løst opp i 3 dl kokende vann. Du kan alternativt bruke ferdigkjøpt fiskekraft. 

♥ Hvis du ikke ønsker curryen så sterk, går det fint å sløyfe eller redusere mengden chili. Husk dessuten at chilien blir mye mildere dersom du dropper å ta med frøene på innsiden av chilien. 

♥ Thailandsk red curry paste er en essensiell ingrediens i denne laksecurryen. Fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Mengden får du tilpasse etter smak og hvor sterk du liker at curryen skal være.

♥ Thai soyasaus er litt lysere og har en noe mildere smak enn vanlig soyasaus, men det går fint å bruke vanlig soyasaus også. 

♥ Fiskesaus (fish sauce) lukter ikke noe særlig, men er vanlig å bruke i thailandsk mat og en liten skje i gryten gir en spennende umami-smak.

♥ Bruk helfet kokosmelk til denne suppen for best smak og konsistens. 

 

 

♥ Hjemmelaget Chilihonning (Hot Honey) er noe jeg anbefaler deg å ha i skapet. Lang holdbarhet og smaker herlig til mange slags retter. Denne oppskriften på Mangochutney kan også anbefales. Men curryen er selvsagt også god uten. 😊

♥ Se også oppskrift på Thailandsk kyllingsuppe med nudler og revet kylling og Spicy søtpotetsuppe med kokosmelk, som begge også inneholder thailandsk red curry paste. 

 

God middag! 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Thailandsk laksecurry
Ingredienser

♥ 1 løk
♥ 3 fedd hvitløk
♥ 1 ss ferskrevet ingefær
♥ 3 ss olje (med nøytral smak)
♥ 1 vårløk
♥ 3 tomater
♥ 2 røde spisspaprika
♥ 1 rød chili (kan sløyfes, se tips)
♥ 100 g babyspinat
♥ 3 dl fiskekraft eller -buljong (se tips)
♥ 2 ss red curry paste (etter smak)
♥ 3 ss tomatpuré
♥ 1 ss thai soyasaus 
♥ 1 ts fiskesaus (fish sauce) 
♥ 1 ss brunt sukker
♥ 0,5 lime
♥ 5 dl kokosmelk
♥ 150 g sukkererter
♥ 200 g brokkolini
♥ 800 g laksefilet (uten skinn)
♥ kvernet salt og pepper

Servering: 
♥ jasminris
♥ chilihonning eller chutney (se tips)
♥ frisk koriander

Fremgangsmåte

Ha finhakket løk, hvitløk og ferskpresset ingefær i en stekepanne med litt olje. Stek dette på middels varme til løken er blank og gyllen. 

Tilsett kuttet vårløk, oppskjærte tomater og paprika, finhakket chili (kan sløyfes), halvparten av brokkoli (skjært i mindre biter) og spinatblader. Hell i fiskekraft eller fiskebuljong og la dette koke sammen i noen minutter. 

Tilsett red curry paste (bruk ønsket mengde, se tips). Rør inn tomatpuré, soyasaus, fiskesaus, brunt sukker og presset saft av en halv lime. Hell i kokosmelk og bland godt. Ha deretter i resten av brokkolini (skjært i mindre biter) og sukkererter (delt på midten). La det hele småkoke i ca. 5 minutter. Smak til om sausen trenger kvernet salt og pepper. 

Skjær laksefiletene i store terninger. Legg laksebitene i pannen og trykk dem godt ned i sausen. Legg på lokk og la laksen trekke i den varme sausen på middels varme i ca. 8–10 minutter. 

Server laksecurryen med jasminris. Du kan lage en dekorativ kule ris på tallerkenen ved å presse risen sammen i en liten bolle som du hvelver over på tallerkenen. Jeg liker veldig godt å ha litt Chilihonning (Hot Honey) på risen eller en god Mangochutney. Og så er jeg veldig glad i frisk koriander, men det bruker du selvsagt bare hvis du også liker koriander. 😊

Tips

♥ Jeg brukte her 1 terning fiskebuljong løst opp i 3 dl kokende vann. Du kan alternativt bruke ferdigkjøpt fiskekraft. 

♥ Hvis du ikke ønsker curryen så sterk, går det fint å sløyfe eller redusere mengden chili. Husk dessuten at chilien blir mye mildere dersom du dropper å ta med frøene på innsiden av chilien. 

♥ Thailandsk red curry paste er en essensiell ingrediens i denne laksecurryen. Fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Mengden får du tilpasse etter smak og hvor sterk du liker at curryen skal være.

♥ Thai soyasaus er litt lysere og har en noe mildere smak enn vanlig soyasaus, men det går fint å bruke vanlig soyasaus også. 

♥ Fiskesaus (fish sauce) lukter ikke noe særlig, men er vanlig å bruke i thailandsk mat og en liten skje i gryten gir en spennende umami-smak.

♥ Bruk helfet kokosmelk til denne suppen for best smak og konsistens. 

♥ Hjemmelaget Chilihonning (Hot Honey) er noe jeg anbefaler deg å ha i skapet. Lang holdbarhet og smaker herlig til mange slags retter. Denne oppskriften på Mangochutney kan også anbefales. Men curryen er selvsagt også god uten.

♥ Se også oppskrift på Thailandsk kyllingsuppe med nudler og revet kylling og Spicy søtpotetsuppe med kokosmelk, som begge også inneholder thailandsk red curry paste. 

Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift