Tortelloni med salviesmør

Tortelloni med salviesmør er en italiensk klassiker! 

Enkel å tilberede, nydelig på smak! 

 

 

Tortelloni er fylte pasta som er litt større enn tortellini, men begge deler går fint å bruke. Jeg gjorde det veldig enkelt her og brukte ferdigkjøpte tortelloni fylt med ricotta og spinat. Fylte ravioli kan også brukes.

Retten passer fint å serveres som forrett (primi).

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser: 

♥ 200 g smør
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 20 g friske salvieblader (ca. 20 blader)
♥ 500 g tortelloni med ricotta og spinat
♥ kvernet salt

Servering:
♥ revet parmesan

 

Fremgangsmåte: 

Smelt smøret i en stekepanne. 

 

 


 

La smøret brunes sakte på middels varme. Rør i det hele tiden slik at det ikke svir seg. Smøret er ferdig når det har fått en lysebrun farge og nøtteaktig aroma. 

 

 

Legg i hele hvitløksfedd og salvieblad.

 

 

Smøret kommer til å bruse opp når du legger i bladene.

 

 

La hvitløk og salvieblad stekes i det varme smøret i 4–5 minutter. Pass nøye på så ikke smøret blir for varmt slik at bladene blir brente. 

 

 

Kvern over litt ekstra salt. 

 

 

Kok tortelloni i godt saltet vann som anvist på pakningen, men pass på at de ikke blir mer kokt enn al dente (altså beholder litt tyggemotstand). 

Vend pastaen i salviesmøret.

 

 

 

Serveres straks i små pastaskåler. Pass på så du får med det deilige salviesmøret som saus.

Riv over fersk parmesan. 

 

 

Denne enkle pastaretten er utrolig smakfull! 
 

 

Mmm... 

 

 

Tips: 

♥ Jeg brukte denne typen tortelloni fylt med ricotta og spinat, som passer veldig godt på smak sammen med salviesmøret. Fylte ravioli kan også brukes.

 

 

 

♥ Vær nøye på at du ikke overkoker tortellonien før du vender den sammen med salviesmøret. 

♥ Frisk salvie fås kjøpt i velassorterte matbutikker. 

 

 

♥ Bruk ferskrevet parmesan for best smak. 

♥ Denne retten bør serveres varm og nylaget. 

 

 

Buon appetito!  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Tortelloni med salviesmør
Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 20 g friske salvieblader (ca. 20 blader)
♥ 500 g tortelloni med ricotta og spinat
♥ kvernet salt

Servering:
♥ revet parmesan

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en stekepanne. 

La smøret brunes sakte på middels varme. Rør i det hele tiden slik at det ikke svir seg. Smøret er ferdig når det har fått en lysebrun farge og nøtteaktig aroma. 

Legg i hele hvitløksfedd og salvieblad. Smøret kommer til å bruse opp når du legger i bladene. La hvitløk og salvieblad stekes i det varme smøret i 4–5 minutter. Pass nøye på så ikke smøret blir for varmt slik at bladene blir brente. Kvern over litt ekstra salt. 

Kok tortelloni i godt saltet vann som anvist på pakningen, men pass på at de ikke blir mer kokt enn al dente (altså beholder litt tyggemotstand). Vend pastaen i salviesmøret.

Serveres straks i små pastaskåler. Pass på så du får med det deilige salviesmøret som saus. Riv over fersk parmesan. 

Tips

♥ Jeg brukte tortelloni fylt med ricotta og spinat, som passer veldig godt på smak sammen med salviesmøret. Fylte ravioli kan også brukes.

♥ Vær nøye på at du ikke overkoker tortellonien før du vender den sammen med salviesmøret. 

♥ Frisk salvie fås kjøpt i velassorterte matbutikker. 

♥ Bruk ferskrevet parmesan for best smak. 

♥ Denne retten bør serveres varm og nylaget. 

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift