Sushibiter (lagd i eggekartong)

Enda en artig trend som jeg har snappet opp fra sosiale medier. 😃

Ved hjelp av en eggekartong er det kjempeenkelt å lage lekre sushibiter! 😍

Disse bitene lages med laksefilet, sushiris, avokado, kremost og agurk, som legges lagvis i eggekartong. Så hvelves eggekartongen opp ned, og vips har du lekre sushibiter som du kan pynte med sesamfrø og chilimajones.

Veldig gode og populære å sette på bordet! 

 

 

Oppskriften nedenfor passer til 36 stk. 

Dersom du bare vil lage 12 stk, deler du oppskriften nedenfor på 3. 

 

Ingredienser: 

Sushiris: 
♥ 250 g sushiris 
♥ 4 dl vann
♥ 2 ss riseddik 
♥ 2 ss sukker 

Laks og øvrige ingredienser: 
♥ 540 g laksefilet av sushikvalitet (back loin, se tips)
♥ 3 avokado
♥ 400 g kremost 
♥ 1 agurk

Topping:
♥ 0,5 dl chilimajones
♥ 4 ts sesamfrø (svarte / hvite)

Servering:
♥ 1 dl soyasaus (se tips)

 

Fremgangsmåte: 

Sushiris (se også innlegget HER): 

Følg beskrivelsen på pakningen. Ha risen i en sil og skyll den godt i kaldt vann. Ha risen deretter i en skål og dekk med kaldt vann. La risen ligge i vannet i 20 minutter før du har risen i silen og heller av vannet. Skyll risen på nytt og ha den så i en kjele. 

Tilsett 4 dl vann og varm opp til kokepunktet. Legg på lokk og senk varmen. La risen småkoke i ca. 10 minutter.

Ta kjelen av platen og la risen bli i kjelen med lokket på til den er romtemperert. 

Rør sammen riseddik og sukker. Vend dette inn i risen.   
 

Montering: 

Finn frem 3 eggekartogner (à 12 egg) og klipp dem til slik at de blir lette å snu opp ned (jeg klipper til kantene og spissene som stikker opp i midten).

 

 

Kle kartongene med plastfolie.

Skjær laksefilet i tynne skiver og legg skivene i bunnen av hver fordypning i eggekartongene. 

Legg på en god spiseskje sushiris og press risen forsiktig sammen med en teskje. 

Dekk med avokadoskive og så en ny skive laksefilet. 

Legg på en stor teskje kremost. 

 

 

Skjær agurken i skiver. Legg en skive på hver kremostdott og trykk agurkskiven lett nedover slik at kremosten fordeler seg jevnt og agurkskiven fester seg til kremosten. Gjenta med resten av agurkskivene.

Dekk til med plastfolie og sett kaldt i minst 1 time. 
 

 

Servering: 

Ved servering fjernes plastfolien på toppen av eggekartongene, og eggekartongene snus opp ned på et brett eller lignende. 

 

 

Dra helt forsiktig av plastfolien.

 

 

Så lettvint det er å lage disse sushibitene!  😃

 

 

Topp sushibitene med tynne striper chilimajones og dryss over sesamfrø.

Serveres med spisepinner og soyasaus som dipp. 

 

 

Agurkskivene i bunnen gjør at sushibitene står stabilt og kan flyttes på. 

Så fine sushibiter! 

 

 

Sushibitene blir nokså store og mettende, så 36 stk passer fint å lage dersom du har et par gjester på besøk. 😊 

 

 

Tips: 

♥ Jeg bruker her ren ryggfilet av laks (Frøya back loin), som har veldig god kvalitet. 

♥ Bruk nylaget sushiris, slik at den er klebrig når du klemmer den ned i kartongene. Jeg prøvde en gang med gårsdagens sushiris, og da holdt ikke sushibitene sammen. 

♥ Hvis du vil, kan du legge biter av noriark i midten av sushibitene. Det går også an å bytte ut agurkskivene med noriark, men da vil ikke sushibitene få like robust underlag. 

♥ Vil du ha ekstra smak, kan du servere hjemmelaget Ponzusaus som tilbehør i stedet for soyasaus. 

Se også Baked Salmon Sushi Cups (Sushimuffins)Crispy Rice Sushi Bites (Stekte sushibiter) og Sushivafler (Salmon Crispy Rice Waffles)

 

 

Dette ble kjempegodt!

God fornøyelse!  😊

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sushibiter (lagd i eggekartong)
Ingredienser

Sushiris: 
♥ 250 g sushiris 
♥ 4 dl vann
♥ 2 ss riseddik 
♥ 2 ss sukker 

Laks og øvrige ingredienser: 
♥ 540 g laksefilet av sushikvalitet (back loin, se tips)
♥ 3 avokado
♥ 400 g kremost 
♥ 1 agurk

Topping:
♥ 0,5 dl chilimajones
♥ 4 ts sesamfrø (svarte / hvite)

Servering:
♥ 1 dl soyasaus (se tips)

Fremgangsmåte

Sushiris (se også innlegget HER): 
Følg beskrivelsen på pakningen. Ha risen i en sil og skyll den godt i kaldt vann. Ha risen deretter i en skål og dekk med kaldt vann. La risen ligge i vannet i 20 minutter før du har risen i silen og heller av vannet. Skyll risen på nytt og ha den så i en kjele. Tilsett 4 dl vann og varm opp til kokepunktet. Legg på lokk og senk varmen. La risen småkoke i ca. 10 minutter. Ta kjelen av platen og la risen bli i kjelen med lokket på til den er romtemperert. 

Rør sammen riseddik og sukker. Vend dette inn i risen.   

Montering: 
Finn frem 3 eggekartogner (à 12 egg) og klipp dem til slik at de blir lette å snu opp ned (jeg klipper til kantene og spissene som stikker opp i midten). Kle kartongene med plastfolie.

Skjær laksefilet i tynne skiver og legg skivene i bunnen av hver fordypning i eggekartongene. Legg på en god spiseskje sushiris og press risen forsiktig sammen med en teskje. Dekk med avokadoskive og så en ny skive laksefilet. Legg på en stor teskje kremost. Skjær agurken i skiver. Legg en skive på hver kremostdott og trykk agurkskiven lett nedover slik at kremosten fordeler seg jevnt og agurkskiven fester seg til kremosten. Gjenta med resten av agurkskivene.

Dekk til med plastfolie og sett kaldt i minst 1 time. 

Servering: 
Ved servering fjernes plastfolien på toppen av eggekartongene, og eggekartongene snus opp ned på et brett eller lignende. Dra helt forsiktig av plastfolien.

Topp sushibitene med tynne striper chilimajones og dryss over sesamfrø.

Serveres med spisepinner og soyasaus som dipp. 

Tips

♥ Jeg bruker her ren ryggfilet av laks (back loin), som har veldig god kvalitet. 

♥ Bruk nylaget sushiris, slik at den er klebrig når du klemmer den ned i kartongene. Jeg prøvde en gang med gårsdagens sushiris, og da holdt ikke sushibitene sammen. 

♥ Hvis du vil, kan du legge biter av noriark i midten av sushibitene. Det går også an å bytte ut agurkskivene med noriark, men da vil ikke sushibitene få like robust underlag. 

♥ Vil du ha ekstra smak, kan du servere hjemmelaget Ponzusaus som tilbehør i stedet for soyasaus. 

♥ Se også Baked Salmon Sushi Cups (Sushimuffins)Crispy Rice Sushi Bites (Stekte sushibiter) og Sushivafler (Salmon Crispy Rice Waffles)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift