Tykklefse

Tykklefse

26.02.2010
Tykklefse

Ingredienser

150 g smør
3 dl sukker
2 egg
3 dl kefir
1,5 dl lys sirup
0,5 ts kardemomme
1 ts natron
1 ts hjortetakk
1 ts bakepulver
1 kg hvetemel

Fyll:
200 g mykt smør
1,5 dl sukker
2 ts kanel

Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Rør i kefir og sirup (se tips). Bland melet og de andre tørre ingrediensene. Ha dette så litt og litt i deigen. Sett deigen kjølig en stund, så den får god kjevlekonsistens.

Kjevle ut litt og litt deig til runde leiver som er ca 0,5 cm tykke. Bruk eventuelt litt ekstra mel til utkjevlingen.

Legg leivene på bakepapirdekkede stekeplater. Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 3-5 min, eller til leivene har fått gylden farge. Avkjøles med klede over.

Pisk sammen smør, sukker og kanel til en luftig smørkrem. Legg lefsene sammen to og to med smurning i mellom. Deles deretter i snipper.

Tips

Merk at smørkremen kommer til å skille seg når du rører i kefir og sirup. Dette bedrer seg etter hvert som du tilsetter melblandingen.

Ferdig smurt "Tykklefse" er fin å fryse.

Se også oppskrift på "Lefsesnipper", "Pannelefser" og "Nordlandskaker".

26.02.2010
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

11 kommentarer

Disse så kjempegode ut:-) Bakte din Sarah Bernard tidligere i kveld med stort hell:-) Når det gjelder lefsene. Rører du inn melet med mikser eller for hånd? Ser at det blir gjort så forskjellig.

Bakt lefser for første gang i mitt liv, og de ble perfekte. Lett deig å jobbe med, og de ble saftige. Brukte takke, og hadde ikke på full varme, slik at jeg var sikker på at de ble gjennomstekt.

Veldig gode lefser, og deigen var veldig lett å jobbe med.Har prøvd mange forskjellige oppskrifter, og ofte blir det mye kliss med utkjevlingen, men med denne deigen gikk det som en lek. Anbefales.

Veldig gode og lettvinte. Takka mi er i stykker, men her funka stekeovnen like godt. Gjorde en liten tabbe, det var å ta dobbel porsjon. Det ble i meste leget for kenwooden, den klarte ikke å få med alt i bunnen av bollen da jeg hadde oppi melet. Kanskje jeg burde brukt eltekrok i stedene for k-spade. Eller helst brukt enkel porsjoner X 2. Sparte igjen litt mel og lot deigen stå til neste dag. Veldig god å jobbe med. Nugatti funker også som fyll.

Jeg prøvde denne oppskriften i helgen. Deigen var lett å lage og fin å arbeide med. Lefsene smaker som de skal, men jeg synes de ble noe tørre.

Blir veldig tørr desverre..

Da har du enten kjevla de for tynn, stekt for lenge eller brukt for mye mel /for lite væske. Mine ble perfekte!

Ble kjempegode! Brukte ca 3/4 av melet og mye mel til utkjevling. Stekte i panne og snudde de når overflaten boblet litt.

Nydelige lefser! Hvor store er dine i dm? Ble litt lite fyll, så måtte lage ekstra.

Hvor mange leiver blir det?:)

Kan du lage det uten hjortetakk?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter