Vaffeldagens vafler

Vaffeldagens vafler

24.03.2009


Visste du at 25. mars er "Vaffeldagen" i Sverige?

Dagen er riktignok egentlig "Jungfru Marie Bebådelsedag" ("Maria Budskapsdag" på norsk, også kalt "Marimesse om våren"), det vil si dagen til minne om da erkeengelen Gabriel ga jomfru Maria budskapet om at hun skulle føde Jesus 9 måneder senere. Dagen har vært feiret av kirken helt siden 600-tallet (riktignok i senere tid som bevegelig helligdag ved å bli lagt til nærmeste søndag). I Sverige ble dagen tidligere også kalt "Vårfrudagen" etter tittelen "Vår Fru" for jomfru Maria. Slurvete tale, dialekt eller manglende forståelse ledet imidlertid til at noen mistolket "Vårfrudagen" som "Våffeldagen" Smile Denne muntre misforståelsen spredte seg på folkemunne, og etter hvert har 25. mars manifistert seg som dagen man spiser vafler i Sverige.

Denne vaffeloppskriften er av de aller beste jeg vet om, og jeg har derfor dedikert den til "Vaffeldagen". Stor porsjon deilige, myke vafler!

 

 

Vaffeldagens vafler

Ingredienser

2 store egg
1,5 dl sukker
1 toppet ts natron
1 ts vaniljesukker
6 dl kefir
3 dl melk
120 g smør
ca 10 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør natron og vaniljesukker ut i litt av surmelken og ha dette i eggedosisen. Tilsett resten av surmelken. Vend i søtmelken og smeltet smør. Bland inn hvetemel til en klumpfri deig. La vaffelrøren stå og svelle i 30 minutter. Synes du at røren er for tynn, tilsettes litt mer hvetemel.

Stek gyldne vafler i smurt vaffeljern på middels varme.

Tips

Vaflene smaker best nystekte! Serveres med syltetøy, rømme eller krem.

24.03.2009
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter