Vaffelkake med Oreo


Den 25. mars feires den nordiske "Vaffeldagen", og denne dagen fikk jeg lyst til å markere litt ekstra i år!

Jeg har laget herlige luksusvafler med hakkede Oreos, noen lyse og noen med ekstra sjokolade, som jeg har lagt oppå hverandre med luftig ostekrem mellom lagene.

Det blir vafler til overs utenom vaffelkaken også... Wink  

 

 

Kos deg med noen skikkelig digge vafler på vaffeldagen, du også!  

 

 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 120 g smør
♥ 400 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 6 dl melk
♥ 200 g hakkede Oreos (se tips)
♥ 2 ss kakaopulver

Ostekrem:
♥ 200 g kremost
♥ 100 g smør
♥ 100 g melis
♥ 1,5 dl kremfløte

Pynt:
♥ 100 g hakkede Oreos (se tips)


Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og vend det inn i eggedosisen. 

Sikt mel og bakepulver og ha dette i eggedosisen og rør mens du sper med melken. Rør vaffelrøren jevn og klumpfri. 

La røren svelle i 15 minutter. Den skal bli nokså tykk i konsistensen. Rør inn hakkede Oreos.

Stek vafler i vaffeljern på middels varme. Avkjøl vaflene på rist. 

Når det er litt mindre enn halvparten av deigen igjen, kan du røre inn kakaopulver i resten så du får noen brune sjokoladevafler. 

 


Ostekrem:

Pisk kremost, mykt smør og melis sammen.

Pisk kremfløten til krem i en annen bolle. Vend litt og litt av den piskede kremen i ostekremen så du får en luftig ostekrem.


Montering:

Legg vafler oppå hverandre med ostekrem mellom lagene.

Topp med ostekrem og pynt med hakkede Oreos. 

 

 

Oh la la! 

 

 

Det blir en utrolig stilig effekt på vaffelkaken når noen av vaffelplatene lages med kakao. 

 

 

Kjempegod på smak! 

 


 

Tips:

♥ Du kan hakke vanlige Oreos til denne oppskriften. Jeg kom over en pakke med ferdighakkede Oreos, som jeg brukte denne gangen. Det fine da er at alle Oreobitene blir omtrent like store og derfor fordeler seg fint i vaflene. Men smaksmessig blir det helt det samme med hakkede vanlige Oreokjeks. 

 

 

♥ Husk at vaflene må være helt kalde før du setter dem sammen med ostekrem eller smelter ostekremen. 

♥ Vaffelkaken (og vaflene du får til overs) smaker best samme dag de er laget. 

 

Og så et viktig tips til slutt: Ikke lag vaffelkaken så høy at den velter!

Jeg brukte 7 vaffelplater til vaffelkaken og fikk 3-4 stk vaffelplater som kan serveres utenom.

 

 

Kos deg hjemme med deilige vafler!

Du finner en drøss av alternativer å velge mellom i kategorien HER på Det søte liv.  Smile


Hos meg blir det som du skjønner en digg Vaffelkake med Oreo på vaffeldagen! Smile 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Vaffelkake med Oreo
Ingredienser

♥ 3 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 120 g smør
♥ 400 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 6 dl melk
♥ 200 g hakkede Oreos (se tips)
♥ 2 ss kakaopulver

Ostekrem:
♥ 200 g kremost
♥ 100 g smør
♥ 100 g melis
♥ 1,5 dl kremfløte

Pynt:
♥ 100 g hakkede Oreos (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og vend det inn i eggedosisen. 

Sikt mel og bakepulver og ha dette i eggedosisen og rør mens du sper med melken. Rør vaffelrøren jevn og klumpfri. 

La røren svelle i 15 minutter. Den skal bli nokså tykk i konsistensen. Rør inn hakkede Oreos.

Stek vafler i vaffeljern på middels varme. Avkjøl vaflene på rist. 

Når det er litt mindre enn halvparten av deigen igjen, kan du røre inn kakaopulver i resten så du får noen brune sjokoladevafler. 

Ostekrem:
Pisk kremost, mykt smør og melis sammen.

Pisk kremfløten til krem i en annen bolle. Vend litt og litt av den piskede kremen i ostekremen så du får en luftig ostekrem.

Montering:
Legg vafler oppå hverandre med ostekrem mellom lagene.

Topp med ostekrem og pynt med hakkede Oreos. 

Tips

♥ Du kan hakke vanlige Oreos til denne oppskriften. Jeg kom over en pakke med ferdighakkede Oreos, som jeg brukte denne gangen. Det fine da er at alle Oreobitene blir omtrent like store og derfor fordeler seg fint i vaflene. Men smaksmessig blir det helt det samme med hakkede vanlige Oreokjeks. 

♥ Husk at vaflene må være helt kalde før du setter dem sammen med ostekrem eller smelter ostekremen. 

♥ Vaflene smaker best samme dag de er laget. 

Og så et viktig tips til slutt: Ikke lag vaffelkaken så høy at den velter! Jeg brukte 7 vaffelplater til vaffelkaken og fikk 3-4 stk vaffelplater som kan serveres utenom.

2 kommentarer

Hei!
Denne vaffelkaken med oreo ser fantastisk ut!
Når du hakker opp oreokjeksen, skal den hvite kremen inni fjernes først?

Som svar på av Nina (ikke bekreftet)

Hei, ja superdigg! :-) Jeg beholder den hvite kremen når jeg hakker kjeksene.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift