Surmelksbrød med sirup


God fredag! 

Ja, så går vi inn i enda en helg som skal tilbringes først og fremst hjemme. Det er kjipe tider og forferdelig alvorlige ting som skjer rundt oss, men også de små ulykkene tærer på - og en av de mindre alvorlige klagene jeg hører er at det mangler gjær i butikkene... 

Tomt for gjær! Akkurat nå som alle er hjemme og endelig har fått tid til å bake!

Men det er ikke krise, for det er veldig mye godt man kan bake uten gjær, til og med brød!  Smile 

Her har jeg for eksempel laget et saftig brød med surmelk og sirup som er uten gjær.

Smaker spesielt godt ristet og med smør og brunost på!

 

 

Ingredienser:

♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 dl fin sammalt hvetemel
♥ 2 dl havregryn 
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts salt
♥ 1 dl sirup (se tips)
♥ 5 dl surmelk (se tips)

Pynt:
♥ 2 ss store havregryn
♥ 1 ts hvetemel

 

Fremgangsmåte:

Bland mel, sammalt hvetemel, havregryn, natron og salt sammen i en bolle. 

Varm sirupen en kort stund i mikroen slik at den blir litt mer flytende.

Ha surmelken og sirupen i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen. 

Ha deigen i en smurt brødform som rommer 1,5 liter med bakepapir i bunnen. 

Jevn til overflaten og dryss eventuelt over noen havregryn og litt hvetemel som pynt. 

Stek brødet nederst i ovnen ved 180°C i ca 60 minutter til det er gjennomstekt (se tips).

Avkjøl brødet litt før det løsnes fra formen og avkjøles på en rist.

 

 

Supergodt og litt søtt brød med havre og sirup! ♥  

 

 

Tips:

♥ Det er det samme om du bruker kefir eller kulturmelk.

♥ Både lys og mørk sirup kan brukes. I brødet på bildet brukte jeg mørk sirup som er grunnen til at brødet er såpass mørkt, men det går like greit med lys sirup. 

♥ Tilpass steketiden slik at brødet blir helt gjennomstekt, men ikke overstekt så brødet blir tørt. Steketiden vil variere litt med hvilken type brødform du bruker. Dersom du synes at brødet blir for mørkt på toppen før det er gjennomstekt, kan du dekke over det med et stykke bakepapir på slutten av steketiden. 

♥ Pakk brødet inn i plast og oppbevar det gjerne i kjøleskapet. Brødet er supert å fryse. 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Surmelksbrød med sirup
Ingredienser

♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 dl fin sammalt hvetemel
♥ 2 dl havregryn 
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts salt
♥ 1 dl sirup (se tips)
♥ 5 dl surmelk (se tips)

Pynt:
♥ 2 ss store havregryn
♥ 1 ts hvetemel

Fremgangsmåte

Bland mel, sammalt hvetemel, havregryn, natron og salt sammen i en bolle. 

Varm sirupen en kort stund i mikroen slik at den blir litt mer flytende.

Ha surmelken og sirupen i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen. 

Ha deigen i en smurt brødform som rommer 1,5 liter med bakepapir i bunnen. 

Jevn til overflaten og dryss eventuelt over noen havregryn og litt hvetemel som pynt. 

Stek brødet nederst i ovnen ved 180°C i ca 60 minutter til det er gjennomstekt (se tips).

Avkjøl brødet litt før det løsnes fra formen og avkjøles på en rist.

Tips

♥ Det er det samme om du bruker kefir eller kulturmelk.

♥ Både lys og mørk sirup kan brukes. I brødet på bildet brukte jeg mørk sirup som er grunnen til at brødet er såpass mørkt, men det går like greit med lys sirup. 

♥ Tilpass steketiden slik at brødet blir helt gjennomstekt, men ikke overstekt så brødet blir tørt. Steketiden vil variere litt med hvilken type brødform du bruker. Dersom du synes at brødet blir for mørkt på toppen før det er gjennomstekt, kan du dekke over det med et stykke bakepapir på slutten av steketiden. 

♥ Pakk brødet inn i plast og oppbevar det gjerne i kjøleskapet. Brødet er supert å fryse. 

Kakekategori
Brødbakst
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift