Valnøtter i honning

Valnøtter i honning

20.03.2013

Valnøtter i honning er fantastisk til ost!

 

Dette er vel strengt tatt ingen oppskrift, men snarere et lite tips til osteanretninger!

 

"Valnøtter i honning" er kjekt å ha klart på en dekorativ glasskrukke og smaker fantastisk godt som tilbehør til alle slags gode oster - etter min mening særlig til blåskimmels- og til  hvitskimmelsoster (brie og camembert) og til chevre.

 

Gorgonzola Piccante

 

Ingredienser:

♥ 200 g valnøtter
♥ 350 g flytende akasiehonning (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Del valnøttene opp i litt mindre biter, men valnøttene skal på ingen måte være opphakket (noen halve valnøtter går bra). Hvis du vil, kan du riste valnøttene litt i en tørr stekepanne eller i ovnen ved 180°C i ca 10 min, men det er ikke nødvendig.

Ha valnøttene på en glasskrukke. Hell over flytende honning og pass på at honningen renner godt inn i alle mellomrommene mellom valnøttene.

Oppbevares i romtemperatur med lokk på og har lang holdbarhet.

 

Fantastisk til ost, men det nevnte jeg vel allerede :-)

 

 

Tips:

♥ Akasiehonning er gresk, flytende honning og er et must når du lager "Valnøtter i honning". Akasiehonning fås nå kjøpt i de fleste matbutikker. 350 g tilsvarer 1 liten plastflaske.

♥ Ønsker du blandigen litt mer tyntflytende, kan du røre akasiehonningen sammen med litt lønnesirup (maple syrup) til ønsket konsistens.

♥ Et annet alternativ er å varme opp honningen med 0,5 dl vann, saften av 1/2 sitron og eventuelt 1/2 vaniljestang. Gi det hele et lite oppkok før du blander i valnøttene.

 

Smak deg frem til den blandingen du liker best!

 

Se også "Cashewnøtter i honning".

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Valnøtter i honning

Ingredienser

200 g valnøtter
350 g flytende akasiehonning (se tips)

Fremgangsmåte

Del valnøttene opp i litt mindre biter, men valnøttene skal på ingen måte være opphakket (noen halve valnøtter går bra). Hvis du vil, kan du riste valnøttene litt i en tørr stekepanne eller i ovnen ved 180°C i ca 10 min, men det er ikke nødvendig.

Ha valnøttene på en glasskrukke. Hell over flytende honning og pass på at honningen renner godt inn i alle mellomrommene mellom valnøttene.

Oppbevares i romtemperatur med lokk på og har lang holdbarhet.

Fantastisk til ost!

Tips

Akasiehonning er gresk, flytende honning og er et must når du lager "Valnøtter i honning". Akasiehonning fås nå kjøpt i de fleste matbutikker. 350 g tilsvarer 1 liten plastflaske.

Ønsker du blandigen litt mer tyntflytende, kan du røre akasiehonningen sammen med litt lønnesirup (maple syrup) til ønsket konsistens.

Et annet alternativ er å varme opp honningen med 0,5 dl vann, saften av 1/2 sitron og eventuelt 1/2 vaniljestang. Gi det hele et lite oppkok før du blander i valnøttene

Smak deg frem til den blandingen du liker best!

20.03.2013
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter