Panna cotta med mango og limesirup

Panna cotta med mango og limesirup

26.04.2013

 

♥   ♥   Hei dere!  ♥  ♥

Endelig er jeg i gang igjen med Det søte liv!  Den siste måneden har vært preget av tekniske problemer med bloggen og www.detsoteliv.no, men nå ser det ut til at ting og tang funker igjen.

I'm Happy  Regular smile

 

Jeg starter med en ny og usedvanlig god dessertoppskrift.

Mango er den aller beste frukten jeg vet om! Den er så søt, saftig og behagelig i smaken.

Mango er faktisk den mest spiste frukten på verdensbasis, selv om mango regnes for å være nokså eksklusiv her i Norge. Blant annet er mango selveste nasjonalfrukten i India og Pakistan. Bruk mango med gult skall (også kalt pakistansk mango) hvis du får tak i, den er aller best!!

Sammen med en kremete vanilje panna cotta og nydelig limesirup får du med denne desserten en smaksopplevelse i verdensklasse!

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

Panna cotta:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 lime
♥ 3 plater gelatin

Mango:
♥ 2-3 modne mango (se tips)

Limesirup:
♥ 2 dl vann
♥ 1 dl sukker
♥ 2 lime

 

Fremgangsmåte:

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.

Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med frø på innsiden og ha dette i fløten. Ha så også den oppsnittede vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. Bland så i presset saft av 1 lime.

Fordel blandingen i 4 glass eller dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Minst en time før servering legges renset mango oppdelt i biter oppå panna cottaen.

Til limesirupen has vann, sukker og revet skall av limene i en kjele. Kok opp og la småkoke i noen minutter til du får en søt, tyntflytende sirupslake. Ta kjelen av platen og avkjøl litt. Rør i presset saft av de to limene og avkjøl laken en stund til. Fordel den avkjølte limesirupen over mangobitene.

La dessertskålene stå i kjøleskapet frem til servering.

 

Sweet & delicious ♥

 

Tips:

Smaken på mangoen du bruker er helt avgjørende for smaksopplevelsen! Bruk som sagt gul mango (pakistansk mango) hvis du får tak i. Uansett type mango er det viktig at frukten er godt moden (uten å være brun i fruktkjøttet). Det er ikke så lett å se utenpå mangoen om den har riktig modenhet, så det lønner seg alltid å kjøpe med noen ekstra som du har i reserve.

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Panna cotta med mango og limesirup

Ingredienser

Panna cotta:
6 dl kremfløte
1 dl sukker
1 vaniljestang
1 lime
3 plater gelatin

Mango:
2-3 modne mango (se tips)

Limesirup:
2 dl vann
1 dl sukker
2 lime

Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.

Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med frø på innsiden og ha dette i fløten. Ha så også den oppsnittede vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. Bland så i presset saft av 1 lime.

Fordel blandingen i 4 glass eller dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Minst en time før servering legges renset mango oppdelt i biter oppå panna cottaen. Til limesirupen has vann, sukker og revet skall av limene i en kjele. Kok opp og la småkoke i noen minutter til du får en søt, tyntflytende sirupslake. Ta kjelen av platen og avkjøl litt. Rør i presset saft av de to limene og avkjøl laken en stund til. Fordel den avkjølte limesirupen over mangobitene. La dessertskålene stå i kjøleskapet frem til servering.

Tips

Smaken på mangoen du bruker er helt avgjørende for smaksopplevelsen! Bruk som sagt gul mango (pakistansk mango) hvis du får tak i. Uansett type mango er det viktig at frukten er godt moden (uten å være brun i fruktkjøttet). Det er ikke så lett å se utenpå mangoen om den har riktig modenhet, så det lønner seg alltid å kjøpe med noen ekstra som du har i reserve.

26.04.2013
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter