Vaniljefylte kremboller

Vaniljefylte kremboller

30.10.2006

Oppskriften på disse nydelige bollene er hentet fra Freias vaniljesukkerboks. Bollene er skikkelig saftige smaksbomber og blir overdådige og deilige når de fylles med både vaniljekrem og pisket krem!

Se også oppskrift på "Vaniljefylte kremboller med syltetøy".

Oppskriften gir 20 stk.

Vaniljefylte kremboller

Ingredienser

50 g gjær
5 dl melk
100 g smør
100 g sukker
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
750 g hvetemel
(100 g rosiner)

Fyll:
3 dl kremfløte
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
5 dl vaniljekrem (Piano)

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til lunken (37°C). Rør ut gjæren i væsken. Tilsett sukker, kardemomme, vaniljesukker og bakepulver. Bland så i hvetemelet til du får en smidig deig. Kna inn rosinene til slutt (rosinene kan sløyfes). Hev deigen til dobbel størrelse, ca i 45 minutter.

Kna sammen deigen og del den i passe store emner. Trill ut boller og sett dem på stekeplater dekket med bakepapir. Etterhev bollene i 30 min. Pensle eventuelt over bollene med egg som er pisket sammen med litt melk.

Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i 8-10 min. Avkjøl bollene til de er helt kalde.

Før servering deles bollene i to. Pisk kremfløten sammen med sukker og vaniljesukker. Fyll bollene med et lag vaniljekrem og et lag pisket krem over. Dryss over melis til slutt.

Tips

Bollene er fine å fryse uten fyll. De bør fylles rett før servering.

"Vaniljefylte kremboller" er også veldig gode uten fyll!

30.10.2006
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter