Fastelavnsboller med vaniljekrem og bringebær

Fastelavnsboller med vaniljekrem og bringebær

30.10.2006

"Fastelavnsboller med vaniljekrem og bringebær" er skikkelige luksusboller!

Oppskriften gir 20 stk.

Fastelavnsboller med vaniljekrem og bringebær

Ingredienser

50 g gjær
5 dl melk
100 g smør
100 g sukker
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
750 g hvetemel

Fyll:
2 dl tykt bringebærsyltetøy
5 dl vaniljekrem (Piano)

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til lunken (37°C). Rør ut gjæren i væsken. Tilsett sukker, kardemomme, vaniljesukker og bakepulver. Bland så i hvetemelet til du får en smidig deig. Hev deigen til dobbel størrelse, ca i 45 minutter.

Kna sammen deigen og del den i passe store emner. Trill ut boller og sett dem på stekeplater dekket med bakepapir. Etterhev bollene i 30 min. Pensle eventuelt over bollene med egg som er pisket sammen med litt melk.

Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i 8-10 min. Avkjøl bollene til de er helt kalde.

Før servering deles bollene i to. Fyll bollene med et lag syltetøy og et lag vaniljekrem over. Dryss over melis til slutt.

Tips

Bollene er fine å fryse uten fyll. De bør fylles rett før servering.

30.10.2006
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter