Vaniljesausvafler

Vaniljesausvafler
Ingredienser

2 egg
2 ss sukker
3 dl ferdig vaniljesaus (f.eks. Piano)
4 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
50 g smør
2,5 dl melk
5 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp. Pisk inn vaniljesaus, vaniljesukker og bakepulver. Smelt smøret og rør i sammen med melk. Tilsett så hvetemelet litt og litt under omrøring til du får en glatt og jevn deig. La deigen stå og svelle i 20 min (spe eventuelt med litt ekstra melk hvis du synes at deigen er for tykk).

Stek gyldne vafler i vaffeljern som pensles med litt smør mellom hver plate.

Spis vaflene nystekte, gjerne med litt ekstra dryss av vaniljesukker.

Tips

1 "trekant" med Piano vaniljesaus tilsvarer 3 dl.

"Vaniljesausvafler" smaker best nystekte, så det er ikke vits i å steke opp all røren hvis du vet at ikke alle vaflene kommer til å bli spist opp. Du kan oppbevare ubrukt vaffelrøre i kjøleskapet i flere dager. Røren kommer da til å tykne, slik at den må spes med litt ekstra melk.

"Vaniljesausvafler" smaker kjempegodt sammen med vaniljekesam og rørte jordbær! Eller server dem sammen med fruktsalat og vaniljesaus. NAM!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift