Vaniljetopper

05.03.2007
Vaniljetopper

Ingredienser

185 g smør
160 g sukker
2 ss vaniljesukker
1 vaniljestang
0,5 ts hornsalt
300 g hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk sammen smør, sukker og vaniljesukker. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de seige, svarte frøene. Bland dette inn i smørkremen. Pisk inn hornsaltet. Kna til slutt inn hvetemelet til du får en jevn deig.

Form deigen til små kuler som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 10-15 min. Avkjøles på platen i et par minutter før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

Tips

Kakene oppbevares i tettsluttet kakeboks.

05.03.2007
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Hei, jeg har så lyst til og lage disse idag, skal smøret være rom temperatur eller smeltet :)?

Hei Charlotte! Smøret skal være romtemperert så du kan piske smørkrem.

Bakte disse i dag, men brukte 1 ts med vaniljeekstrakt i stede for frø da jeg ikke hadde det. Syns deigen ble litt tørr og vanskelig å trille. Men da de kom ut av ovnen var det verdt det! Nydelig vanilje smak!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet