Värmlandsknuter


Bakgrunnsmusikk når du baker Värmlandsknuter er et must! Opp med lyden på stereoanlegget (eller youtube som det heter i våre dager) og på med dansbandmusikken til Ole Ivars og låten "En bit ta Värmland"!  Smile  

Æren for denne oppskriften går selvfølgelig til söta bror. Värmlandsknuter kjennetegnes av at de lages med appelsinjuice i deigen - og de smaker NYDELIG!

Trill ut og slå knute på bollene mens du stemmer i til "Je har gitt en bit av hjertet mitt tel Värmland...". Deretter går du over til "Jag trodde änglarna fanns ...." og gleder deg til durskiftet...  Grin Jeg garanterer både vellykket bakst og glad stemning på kjøkkenet!

Oppskriften gir ca 18 stk.

Värmlandsknuter
Ingredienser

50 g gjær
50 g smør
2 dl melk
2 dl appelsinjuice
1 ss sukker
ca 10 dl hvetemel

Pensling:
1 egg
perlesukker

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smøret og ha i melken og appelsinjuice. Varm opp til blandingen er lunken. Løs opp gjæren i væsken. Tilsett sukker og ca 1 liter hvetemel. Bland deigen godt sammen. La den stå og heve lunt i ca 30 minutter.

Ha deigen på bordet og bruk eventuelt litt ekstra hvetemel til utbakingen. Del deigen i 17-18 like store deler (ca 65-70 gram deig).

Trill ut til fingertykke lengder. Lag en enkel knute på hver. Legg bollene på bakepapirdekkede stekeplater og la de etterheve i 20-30 min.

Pensle over bollene med sammenpisket egg og strø på rikelig med perlesukker (se tips).

Stekes midt i ovnen ved 225°C i ca 10 min. Avkjøl på rist.

Tips

Det er lite sukker i deigen fordi appelsinjuicen også er søt, men det er likevel godt å strø rikelig med perlesukker på toppen av bollene.

Värmlandsknuter kan fryses.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift