Värmlandsknuter

Värmlandsknuter

05.06.2009
Värmlandsknuter

Ingredienser

50 g gjær
50 g smør
2 dl melk
2 dl appelsinjuice
1 ss sukker
ca 13 dl hvetemel

Pensling:
1 egg
perlesukker

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smøret og ha i melken og appelsinjuice. Varm opp til blandingen er lunken. Løs opp gjæren i væsken. Tilsett sukker og ca 1 liter av melet. Bland deigen godt sammen. La den stå og heve lunt i ca 30 minutter.

Ha deigen på bordet og elt inn resten av hvetemelet. Del deigen i 30 like store deler. Trill ut til fingertykke lengder. Lag en enkel knute på hver (se bildet). Legg bollene på bakepapirdekkede stekeplater og la de etterheve i 20-30 min.

Pensle over bollene med sammenpisket egg og strø på rikelig med perlesukker (se tips). Stekes midt i ovnen ved 225°C i ca 10 min. Avkjøl på rist.

Tips

Det er lite sukker i deigen fordi appelsinjuicen også er søt, men det er likevel godt å strø rikelig med perlesukker på toppen av bollene.

"Värmlandsknuter" kan fryses.

05.06.2009
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter