Vepsebol med kokos

Julaften nærmer seg med stormskritt, men det er fortsatt tid til å lage noen herlige julekaker, og disse blir kanskje de beste du setter frem på bordet! 😍

Vepsebol har blitt en moderne juleklassiker. Vepsebol er herlige marengskaker, som tradisjonelt lages med mandler og sjokolade. Her har jeg byttet ut mandler med kokos, og det ble supergode kaker – og nokså like kaker som Kokosmakroner med sjokolade

 

 

Oppskriften gir ca. 40 kaker. 

Se også Vepsebol med lakris og Vepsebol med peanøtter

 

Ingredienser: 

♥ 3 eggehviter
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 200 g sukker
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g kokos

 

Fremgangsmåte: 

Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukker litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk videre til du får en tykk og glatt marengs. 

Hakk kokesjokoladen i små biter.

 

 

Vend kokos og sjokoladebitene forsiktig inn i marengsen med en slikkepott (se tips). 

 

 

 

Sett små topper ved hjelp av to teskjeer på stekeplater dekket med bakepapir.

 

 

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 10 minutter.

 

 

La kakene avkjøles helt på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade.

Så er kakene klare til å nytes!  

 

 

Knallgod variant av Vepsebol! 😍

 

 

Tips: 

♥ Det er viktig at hakket sjokolade og kokos vendes helt forsiktig inn i marengsen. Bruker du mikseren til dette, vil marengsen kunne klappe sammen og bli tynn i konsistensen, og da vil kakene bli helt flate. Marengsen skal beholde sin tykke konsistens også etter at du har blandet i sjokolade og kokos.

♥ Vepsebol oppbevares i kakeboks med matpapir mellom lagene. Kakene er myke og skjøre og må behandles med forsiktighet! Kakene kan også fryses. 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Vepsebol med kokos
Ingredienser

♥ 3 eggehviter
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 200 g sukker
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g kokos

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukker litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk videre til du får en tykk og glatt marengs. Hakk kokesjokoladen i små biter. Vend kokos og sjokoladebitene forsiktig inn i marengsen med en slikkepott (se tips). 

Sett små topper ved hjelp av to teskjeer på stekeplater dekket med bakepapir.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 10 minutter.

La kakene avkjøles helt på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade.

Tips

♥ Det er viktig at hakket sjokolade og kokos vendes helt forsiktig inn i marengsen. Bruker du mikseren til dette, vil marengsen kunne klappe sammen og bli tynn i konsistensen, og da vil kakene bli helt flate. Marengsen skal beholde sin tykke konsistens også etter at du har blandet i sjokolade og kokos.

♥ Vepsebol oppbevares i kakeboks med matpapir mellom lagene. Kakene er myke og skjøre og må behandles med forsiktighet! Kakene kan også fryses. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift