Brukere online: 2181
Brukere i dag: 79860
Brukere siste 7 dager: 311165
Heisan!
Jeg er i skikkelig fredagshumør og gjør meg klar for konsert! Før det skal dere få en enkel og kjempegod vri på Verdens beste!
Verdens beste er vel som Norges nasjonalkake å regne, så man skal ikke klusse for mye med den. Myk formkake, sprø marengs og luftig vaniljekrem i skjønn forening – det er ikke rart at denne kaken er en favoritt.
Men prøv en gang å fylle kaken med friske bringebær i tillegg til den smakfulle vaniljekremen, så vil du se hvor mye bedre kaken blir.
Ingredienser:
Kakebunn:
♥ 100 g smør
♥ 100 g sukker
♥ 4 eggeplommer
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 100 g hvetemel
♥ 4 ss melk
Marengs:
♥ 4 eggehviter
♥ 175 g sukker
♥ 50 g mandelflak
Fyll:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 5 dl vaniljekrem
♥ 500 g friske bringebær
Fremgangsmåte:
Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene. Sikt sammen det tørre og bland dette inn i deigen sammen med melken.
Smør deigen tynt utover bunnen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm).
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til en stiv marengs.
Fordel marengsen jevnt over deigen i langpannen. Strø over mandelflak.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.
Løft kaken med papiret ut av langpannen.
Løsne kaken fra bakepapiret med en kniv og del kaken på midten.
Pisk kremfløten til fyllet til stiv krem. Vend vaniljekremen forsiktig inn I den piskede kremen med en slikkepott.
Legg den ene kakebunnen på et avlangt fat med marengsen vendende oppover. Bre over vaniljefyllet.
Dryss over bringebær. Legg på den andre kakebunnen.
Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
Skjær nydelige kakestykker!
Tips:
♥ Når du lager fyllet må du blande kremen og vaniljekremen helt forsiktig. Jeg anbefaler å bruke en slikkepott og bare så vidt røre fyllet sammen. Det gjør ikke noe hvis fyllet er litt marmorert. Det er min erfaring at fyllet blir altfor tyntflytende hvis du rører for mye.
♥ Bruk friske bringebær, ikke frosne/tinte fordi de vil avgi for mye saft og gjøre kremen bløt.
♥ Kaken bør aller helst serveres samme dag som den fylles.
♥ I stedet for bringebær, kan du bruke jordbær, blåbær, hermetiske mandariner eller annet du liker. Se flere varianter her på Det søte liv.
Verdens beste kake! ♥
Ønsker deg en super fredag!
Jeg er tilbake i morgen med ny oppskrift
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Kakebunn:
♥ 100 g smør
♥ 100 g sukker
♥ 4 eggeplommer
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 100 g hvetemel
♥ 4 ss melk
Marengs:
♥ 4 eggehviter
♥ 175 g sukker
♥ 50 g mandelflak
Fyll:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 5 dl vaniljekrem
♥ 500 g friske bringebær
Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene. Sikt sammen det tørre og bland dette inn i deigen sammen med melken. Smør deigen tynt utover bunnen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm).
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til en stiv marengs. Fordel marengsen jevnt over deigen i langpannen. Strø over mandelflak.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra bakepapiret med en kniv og del kaken på midten.
Pisk kremfløten til fyllet til stiv krem. Vend vaniljekremen forsiktig inn I den piskede kremen med en slikkepott.
Legg den ene kakebunnen på et avlangt fat med marengsen vendende oppover. Bre over vaniljefyllet og dryss over bringebær. Legg på den andre kakebunnen. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
♥ Når du lager fyllet må du blande kremen og vaniljekremen helt forsiktig. Jeg anbefaler å bruke en slikkepott og bare så vidt røre fyllet sammen. Det gjør ikke noe hvis fyllet er litt marmorert. Det er min erfaring at fyllet blir altfor tyntflytende hvis du rører for mye.
♥ Bruk friske bringebær, ikke frosne/tinte fordi de vil avgi for mye saft og gjøre kremen bløt.
♥ Kaken bør aller helst serveres samme dag som den fylles.
2 kommentarer
Takk
Takk
Jeg digger bloggen din,…
Jeg digger bloggen din, oppskriftene dine blir så vellykket ,du forklarer så forståelig ha en fin dag:)
Skriv ny kommentar