Verdens Beste (rund)

Verdens Beste (rund)

17.07.2005
Verdens Beste (rund)

Ingredienser

Kakebunner:
75 g smør
75 g sukker
3 eggeplommer
75 g hvetemel
0,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 ss melk

Marengs:
3 eggehviter
130 g sukker
50 g mandelflarn

Fyll:
3 dl ferdig vaniljekrem (f.eks. Piano)
3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn en eggeplomme av gangen. Sikt sammen det tørre. Bland inn i deigen sammen med melken.

Ha bakepapir i bunnen på 2 like store, runde kakeformer som er 24-26 cm i diameter (se tips). Smør deigen tynt utover i bunnen på formene.

Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs. Fordel marengsen jevnt over deigen i de to formene. Strø over mandelflarn.

Stek kakebunnene enten hver for seg midt i ovnen ved 175°C i 25 min eller samtidig hvis du har varmluftsovn (se tips). Avkjøl kakene helt i formen.

Løsne kakebunnene fra formen med en skarp kniv. Ta kakene forsiktig ut av formene og fjern bakepapiret.

Pisk kremfløten til fyllet til stiv krem. Bland kremen forsiktig sammen med vaniljekremen (se tips).

Legg den ene kakebunnen på et passende fat (marengsen skal vende oppover). Fordel over vaniljefyllet og legg på den andre kakebunnen.

Tips

Har du ikke to kakeformer med samme størrelse, kan du steke en kakebunn av gangen.

Hvis du har varmluftsovn, går det fint å steke begge kakebunnene samtidig. Men bytt gjerne plassering på kakebunnene etter halve steketiden, slik at bunnene blir like godt stekt.

Når du lager fyllet må du blande kremen og vaniljekremen helt forsiktig. Jeg anbefaler å bruke en slikkepott og bare så vidt røre fyllet sammen. Det gjør ikke noe hvis fyllet er litt marmorert. Det er min erfaring at fyllet blir altfor tyntflytende hvis du rører for mye.

Et annet alternativ er å la være å blande sammen vaniljekrem og pisket krem. Legg bare først på vaniljekremen og deretter pisket krem oppå. Da er du garantert vellykket resultat - og kaken er like god!

17.07.2005
Kakekategori: 

6 kommentarer

Hei :))
Lurte på om man skal steke bunnen i samme kakeform, om den som skal stekes sist vil bli ødelagt, grunnen venting til den første blir stekt og nedkjølt?

Neida, går greit å bruke samme kakeform til begge kakeformene. Marengsen kan bli litt mykere, men ikke verre enn at resultatet likevel blir bra!

Hei. Blir dette to kaker?

Nei, dette er en kake. To kakebunner med fyllet i midten av dem.

Hvor lang tid i forveien kan kaken bakes og monteres med fyll, før den bør serveres?

Deler man røra på to former eller skal man ha to rører for de to formene?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter