VM-vafler (Klassiske, norske vafler)

Ja, nå er det VM-stemning i alle norske hjem, og visst er det fantastisk morsomt med gull! Til og med jeg fikk med meg dagens spennende innspurt. Det er fare for at VM-entusiasmen hjemme hos meg vil akselerere mot kommende helg, for da tar svigerforeldrene mine turen over fjellet for å overvære festivitasen i Kollen, og det er nokså sikkert at svigerfar vil tilbringe mesteparten av tiden sin der:-) I anledning VM-besøket bakes det VM-kake, VM-boller, VM-cupcakes og selvfølgelig "Gullcupcakes" på mitt kjøkken.... Puh, det er slitsomt med all denne idretten;-) Men her har dere først dagens supergode VM-vafler - og det må være lov å kose seg på en seiersdag som denne!

VM-vafler (Klassiske, norske vafler)
Ingredienser

3 store egg
4 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
0,5 ts bakepulver
0,5 ts natron
2 dl H-melk
3 dl kefir
4 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, sukker, vaniljesukker, bakepulver og natron med en stålvisp. Pisk så inn melk og kefir og deretter hvetemelet. Rør med stålvispen til alle klumper er fjernet. La deigen stå og svelle i 20 min.

Stek gyldne vafler i vaffeljern på middels varme. Bruk ekstra smør til stekingen.

Server vaflene nystekte med blått og rødt syltetøy!

Tips

Et av de mest geniale redskaper som finnes er stålvispen (også kalt ballongvisp), som er unik til å fjerne melklumper raskt og effektivt.

Jeg serverte vaflene med rømme, blåbærsyltetøy og bringebærsyltetøy for å få frem hvitt, rødt og blått-effekten!

Heia Norge!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift