Vulkanpannekake

Vulkanpannekake

27.02.2011
Vulkanpannekake

Ingredienser

5 store egg
7 dl melk
2 ss sukker
1 stor ss smør
4 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, melk og sukker med en stålvisp. Bland i smeltet smør og mel og rør til en klumpfri deig.

Ha bakepapir i en langpanne og hell i pannekakerøren.

Stekes nederst i ovnen ved 225°C i ca 25 min, til kaken har blåst seg opp og er gylden på overflaten.

Serveres nystekt!

Tips

Som nevnt blåser "Vulkanpannekaken" seg opp under stekingen og får morsom fasong som er spesielt populært hos barn. Den vil imidlertid synke litt sammen igjen etter at den er tatt ut av ovnen, så det er best å servere kaken straks den kommer ut av ovnen.

27.02.2011
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Fyflate, dette er suksess! Jeg var forberedt på at den ville blåse seg opp mye, men jeg ble likevel overrasket over hvor mye! Flerfoldige centimeter, kanskje 7-8. Smakte knall. Spiste alt for mye.

Var veeeldig god! Men er det mulig å fryse denne?☺

Trenger ikke denne røren å svelle? :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter