Arkiv: juni 2005

01.07.2005

"Søk ikke utenfor. Himmelen er inni deg" (Mary Lou Cook). "Himmelsk rabarbrapai" er en alldeles nydelig sommerkake med friskt fyll av rabarbra og crème fraîche. Kaken er dekket med et dekorativt marengslokk som gir deilig søtsmak til det syrlige fyllet og et vakkert utseende på kaken. Se også oppskrift på "Rabarbrapai med marengslokk".

Kategorier: Paier/Terter
01.07.2005

"Jordbærbrownies" består av myke, mørke og fuktige brownies som er dekket med jordbærskiver før steking. Resultatet blir HIMMELSK GODE sommerbrownies!

Oppskriften er til liten langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
01.07.2005

Her har du oppskriften på kjempegode og sunne hverdagsvafler, som er laget med grov sammalt hvetemel og litt mindre smør og sukker. Kefir gjør vaflene myke og kardemomme gir deilig smak! Oppskriften gir 7-8 vaffelplater.

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
01.07.2005

Oppskriften på denne saftige gulrotkaken har jeg fått fra en venninne som er helsekostentusiast, men likevel kjempeflink til å lage gode kaker. Denne gulrotkaken er nokså spesiell fordi glasuren lages med Snøfrisk (hvit, smørbar geitost) og pyntes med brunost. Kakedeigen inneholder malte mandler og mye kanel, hvilket gir en nokså mørkebrun kake med deilig smak! En spennende og annerledes gulrotkake!

Kategorier: Andre festkaker
29.06.2005

"Philadelfia ostekake" er en tysk variant av den klassiske ostekaken, som du finner oppskrift på her på detsoteliv.no i mange varianter. Til sammenligning inneholder "Philadelfia ostekake" mer pisket kremfløte i stedet for rømme, hvilket gir en litt fyldigere konsistens. Sitronsaft gir dessuten en NYDELIG smak til kaken!

Kategorier: Ostekaker
25.06.2005

 

Gâteau mousse aux fruits de la passion = Fransk luksus!

Her har du en nydelig fransk fromasjkake med pasjonsfrukter som jeg har fått ENORMT mye skryt for!! Kaken er litt kostbar, fordi du bruker om lag 20 stk pasjonsfrukter. Til gjengjeld får kaken en FANTASTISK SMAK! Dessuten er den lekker å se på og har en lett og luftig konsistens. Den PERFEKTE sommerkaken

Kategorier: Fromasjkaker
25.06.2005

Her har du en vanvittig god, amerikansk kakeoppskrift!!! Kaken er utrolig spesiell og inneholder hverken melk, smør eller egg. Kaken har en fantastisk konsistens og INTENS sjokoladesmak! Samme kake som "Crazy Chocolate Cake" (se oppskrift som er registrert tidligere), men uten sjokoladekrem og med melisdryss på toppen i stedet, som gir en utrolig tøff fargekontrast til den neste svarte sjokoladekaken!! Oppskriften er til liten langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
25.06.2005

"Sitronbrød" er en veldig saftig og kjempegod sitronkake som er stekt i avlang brødform. Kaken er klassisk og NYDELIG!! Se også oppskrift på "Sitronkake".

Kategorier: Formkaker
22.06.2005


Her har du etter min mening VERDENS BESTE Brownies!!!

Browniesene har deilig myk og fuktig konsistens og NYDELIG sjokoladesmak!! De er enkle å lage og er uten annen smakstilsetning enn mørk sjokolade.

Oppskriften er til liten langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
16.06.2005

"Sommerboller" fikk jeg en gang servert hos Baker Hansen i Oslo, og jeg ble straks totalt begeistret!!! Bollene er som "Kanelboller", men har i tillegg et stort øye i midten som er fylt med bringebærsyltetøy. Bollene glaseres med melisglasur og strøs med mandelflarn. Mmmmm - litt klissete, men KJEMPEDEILIG!!!! Oppskriften gir 15 stk.

Kategorier: Gjærbakst o.l.

Sider