Arkiv: juli 2005

01.08.2005


"I språket er det bare én bokstav som som skiller mellom lykke og ulykke.

I livet enda mindre."
 

(Hans Børli)
 

"Mislykket sjokoladekake" er en deilig og litt fuktig sjokolade som er svært populær! Kaken blir slett ikke mislykket, men har fått sitt navn fordi den ofte faller litt sammen i midten fordi den ikke skal være helt gjennomstekt. Se også oppskrift på en sommerlig variant: "Mislykket sjokoladekake med moreller", og "Klissete sjokoladekake", som er samme slags sjokoladekake, men uten glasur.

Kategorier: Sjokoladekaker
01.08.2005

Sveits er kjent for sine mange nydelige gulrotkaker, som typisk inneholder malte nøtter og lite hvetemel. Denne kaken inneholder dessuten heller ikke noe smør eller olje, og er således faktisk nokså sunn! Det merkes ikke når du smaker på kaken, for den er utrolig saftig og myk og veldig, veldig god!

Kategorier: Andre festkaker
01.08.2005

En lekker kake med spesiell og nydelig smak!

Kategorier: Nøttekaker
31.07.2005

Aprikoser, tyttebær og appelsinsaft gjør denne nydelige, mørke konfektkaken ekstra spennede! Konfektkaken er mektig og litt fuktig og har sterk sjokoladesmak. Absolutt kjempenydelig!

Kategorier: Sjokoladekaker
31.07.2005

Dette er en kjempelekker ostekake med sterk og deilig smak av After Eight mintsjokolade! Kaken passer ypperlig som dessert sammen med en kopp god kaffe.

Kategorier: Ostekaker
31.07.2005

"Ritzkake" er knallgod og litt enklere variant av den populære "Snickerskaken" (se oppskrift her på detsoteliv.no). Server gjerne pisket krem ved siden av!

Kategorier: Sjokoladekaker
30.07.2005

"Marmorkaker" er laget av lys mørdeig som er knadd så vidt sammen med litt kakao slik at småkakene får marmorert utseende. Lekre og kjempegode! Oppskriften gir 60 stk.

Kategorier: Småkaker
30.07.2005

"Appelsinboller" er luftige og lette hveteboller som skjuler et saftig indre med appelsinsyltetøy. Bollene er dekket med melisglasur med appelsinsmak og pyntet med apsikat. Nydelig! Oppskriften gir 24 stk. Se også oppskrift på "Boller med appelsinsmak".

Kategorier: Gjærbakst o.l.
30.07.2005

En klassisk sjokoladekake som alltid er like populær! Oppskriften er til stor langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
30.07.2005

Farmoren til min mann er ekspert på å lage "Potetkaker", og de blir så myke og så lette i konsistensen at det er en nytelse å spise dem!! Da jeg skulle prøve meg for første gang, syntes jeg det var litt vanskelig å få dem myke nok, noe som nok skyldes at jeg brukte for mye mel til utbakingen. Men øvelse gjør mester, og etter hvert har det gått lettere og lettere for hver gang! Jeg pleier å lage en liten porsjon av gangen, som gir 6-7 stk, men jeg legger også ved oppskriften på en større porsjon, som gir ca 20 stk. Se også oppskrift på "Potetmoslomper".

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.

Sider