Snickerskake

Snickerskake

29.07.2005


"Snickerskake" er rett og slett en KJEMPEPOPULÆR og VANVITTIG GOD kake!!!

 


Kaken kjennetegnes av bunnen som lages med salte peanøtter og salte Ritzkjeks. Sammen med den gode, søte sjokoladekremen og pisket krem, får du den deilige søt-salte smaken som også kjennetegner sjokolanden Snickers.

 

 

På toppen drysser jeg hakket mørk sjokolade og peanøtter.

 


En av mine absolutte favorittkaker!
 

Ingredienser:

Bunn:
3 eggehviter
3 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
150 g salte peanøtter
60 g salte Ritz kjeks (20 stk)

Sjokoladekrem:
50 g smør
5 ss sukker
100 g lys kokesjokolade
3 eggeplommer

Pynt:
3 dl kremfløte
30 g peanøtter
30 g lys kokesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til stiv marengs. Ha peanøtter og Ritz kjeks i en food processor og kjør til blandingen er finhakket (se tips). Vend dette i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25-30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.

Til sjokoladekremen smeltes først smøret i en liten kjele. Tilsett sukker og kokesjokoladen og la dette smelte i smøret på svak varme. Ta kjelen av platen. Pisk inn eggeplommene en om gangen (bruk en stålvisp). Kremen skal tykne noe under piskingen. Avkjøl til kremen har passe smørekonsistens.

Sett kakebunnen på et passende kakefat. Bre sjokoladekremen jevnt over toppen av kaken.

 

 

Pisk kremfløten og fordel over sjokoladekremen. Pynt til slutt med hakkede peanøtter og sjokolade.

 

 

NAM!

 

 

Tips:

Har du ikke food processor kan du finhakke peanøttene på vanlig måte og knuse Ritz kjeksen i morter eller ha kjeksen i en liten plastikpose og kjevle over.

Kjært barn har mange navn! Denne kaken kalles også ofte for "Ritzkake" eller "Peanøttkake".

Jeg har laget en hjerteformet versjon av denne kaken som passer godt til Valentines, morsdag, farsdag osv, se Snickerskakehjerte. Du ser også bilde av kaken i bakgrunnen på bildet nedenfor.

 


Se også "Ritzkake", som en litt enklere variant av denne "Snickerskaken" fordi kremen serveres ved siden av. "Ritzkake" er også lengre holdbar fordi den ikke inneholder krem. Eller se oppskrift på "Snickerskake i langpanne". Se også "Snickers festkake" og "Snickerskake med M og Nonstop". Alt her på Det søte liv!

 

 

Utrolig deilig kake!

 

 

Ikke rart den er så populær!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Snickerskake

Ingredienser

Bunn:
3 eggehviter
3 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
150 g salte peanøtter
60 g salte Ritz kjeks (20 stk)

Sjokoladekrem:
50 g smør
5 ss sukker
100 g lys kokesjokolade
3 eggeplommer

Pynt:
3 dl kremfløte
30 g peanøtter
30 g lys kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til stiv marengs. Ha peanøtter og Ritz kjeks i en food processor og kjør til blandingen er finhakket (se tips). Vend dette i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25-30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.

Til sjokoladekremen smeltes først smøret i en liten kjele. Tilsett sukker og kokesjokoladen og la dette smelte i smøret på svak varme. Ta kjelen av platen. Pisk inn eggeplommene en om gangen (bruk en stålvisp). Kremen skal tykne noe under piskingen. Avkjøl til kremen har passe smørekonsistens.

Sett kakebunnen på et passende kakefat. Bre sjokoladekremen jevnt over toppen av kaken. Pisk kremfløten og fordel over sjokoladekremen. Pynt til slutt med hakkede peanøtter og sjokolade.

Tips

Har du ikke food processor kan du finhakke peanøttene på vanlig måte og knuse Ritz-kjeksen i morter eller ha kjeksen i en liten plastikpose og kjevle over.

Kjært barn har mange navn! Denne kaken kalles også ofte for "Ritzkake" eller "Peanøttkake". Se mange flere varianter av denne kaken her på Det søte liv!

29.07.2005

55 kommentarer

Hvordan får du en fin sjokoladekrem uten sukkerkorna? Min blir kornete...... Pga sukkeret.... Sukkeret smelter ikke inn i smøret og sjokoladen på svak varme.. Hmm

La sukkeret og sjokoladen ligge litt lenger i det varme smøret, det burde absolutt smelte etter en stund. Sjokoladekremen skal ikke være kornete. Du kan eventuelt smelte over vannbad (metallbolle som ligger tett over en kjele med kokende vann). Da kan blandingen stå over varme lengre så alt smelter lettere, men pass på så du ikke får damp i sjokoladen, for da korner sjokoladen seg. Håper du prøver en gang til:)

Bytt ut sukkeret med melis. :) Jeg opplevde det samme på første forsøk, men nå bruker jeg melis i stedet med veldig godt resultat. :)

Hei! Det jeg gjorde var å smelte smøret på sterk varme, med sukkeret i med en gang, så fikk det stå sånn en liten stund. Så satte jeg plata på svak varme, og hadde sjokoladen i. Når den hadde smeltet, så tok jeg kjelen vekk fra plata, og pisket begge eggeplommene i, da blir den ikke kornete :)

Heei!

Hver gang jeg lager denne kaken, blir kaken alltid litt høyere ytterst.. Altså den blir ikke helt flat. Hvordan kan jeg unngå dette? Hva gjør jeg feil

Ja, det skjer av og til, vet ikke hva det skyldes. Hvis det skjer meg, pleier jeg bare å trykke ned kantene litt når kaken kommer ut av ovnen og fortsatt er myk. Det går også an å servere/pynte kakebunnen opp ned, eventuelt skjære litt av kantene først. Akkurat nå det gjelder denne kaken, kan det faktisk være en stor fordel at kaken blir slik, for da vil sjokoladekremen holde seg på plass i gropen oppå kaken og ikke renne utover:) Så se lyst på det:) Smaken er jo den samme uansett!

Dette er en fantastisk god kake, blitt fast gjenganger her i huset:) ellers takk for flotte sider som gir inspirasjon til å stadig prøve noe nytt og fristende:)

Takk for hyggelig tilbakemelding, Kristin:)

Har nettopp laget denne kaken, og den ble mislykket:-( Stekte bunnen iførst i 10 minutt mer enn angitt tid, da var den fremdeles helt flytende inni. Stekte ytterligere noen minutter, da var den brun og veldig hard/sprø på toppen og fremdeles rå inni. Sjokoladekremen ble, som noen over her har kommentert, med sukkerkorn som ikke hadde smeltet:( Ikke godt i det hele tatt. Men gir ikke opp, skal prøve flere oppskrifter herfra før jeg gir meg:-)

Hadde du pisket marengsen helt stiv først?

Ser det er flere som har problemer med sjokoladekremen. I stede for å ha sukker sammen med smøret og sjokoladen, pleier jeg å piske egg og sukker sammen, da pleier sjokoladekremen å bli bra :-)

Jeg har en gammel oppskrift på kaken. I sjokoladekremen tilsetter jeg melis istedet for sukker og pisker det til tykk eggedosis. Deretter tilsetter jeg smeltet sjokolade som er blandet med smeltet smør i eggedosisen. Dette blir alltid vellykket :)

Veldig godt tips, dette fungerte svært bra!

Valgte også å følge dette tipset, og det fungerte utmerket! Tusen takk!

Kan den fryses hvis man tar på den hvite kremen etter at den er tint?

Heia.i går laget jeg snicerskaken.pyntet den ferdig og satt den på kjølen med en gang.skulle inn å beundre den før jeg la meg da hadde kremen og sjokolade fyllet rendt ned på fatet.hva gjorde jeg galt?

Sannsynligvis har ikke skololaden vært avkjølt nok da den ble lagt på, eller så har bunnen fortsatt hatt nok varme i seg til å gjøre sjokoladen mer tyntflytende igjen. Dette kan også ha fått kremen til å synke sammen med skololaden. Hvis du tror dette kan være tilfelle er mitt tips å avkjøle bunnen helt før du pynter, og la sjololaden bli så kald som mulig før du sprer den over bunnen. :)

Hei

Kan jeg bruke en langpanne,i stedet for rund form?

Fikk til kaken, men den var altfor søt. Ungene og mannen min ble faktisk litt kvalme. Bakte den igjen og halverte sukkermengden. Da ble den perfekt :)

Lagte denne kaken nå i kveld og den var vanvittig god! Falt virkelig i smak hos alle sammen. Takk for en forykende oppskrift :-)

Hei! Har laget denne kaken mange ganger, kjempe god! Men kan jeg lage denne kaken kvelden før den skal serveres, eller vil den bli "ekkel" siden det er krem?

Jeg bakte bunnen dagen før, og smurte på sjokoladekremen. Satte den i kjøleboden over natten og hadde på kremen rett før servering. Fungerte fint!

Her i huset liker vi å la kaken stå over natten. Den blir litt saftigere og mer smak av.
Så lenge du lar den stå kaldt bør det gå helt fint :)

Hei!
Kan du si noe om hvordan jeg kan øke denne oppskriften til 26 eller 28 cm form? Vi er som regel for mange til 22 og 24 cm... Er denne ellers grei å fryse? Hva med å lage den dagen før? Blir den bedre, eller er det best å servere den samme dag?

Jeg har brukt denne oppskrifta i 28 cm form, den blir jo bare pittelitt lavere:)

denne kaken ble altfor søt! det hadde nok holdt med 2 dl sukker i stede for 3 dl.kanskje helt nede i 1 dl også.er ikke godt med kaker som kun smaker sukker

Heia:) Er det noen forskjell på oppskriftene på snickerskaka her? Ser att det er to oppskrifta:) Mvh Linda

Den nederste oppskrifta er bare en utskriftsvennlig versjon:)

Hei!

Jeg lurer på om det går an å blande avkjølt sjokoladekrem med pisket krem for å få en fluffy sjokoladekrem isteden? Er ikke så glad i ren kremsmak.

Takk for mange gode oppskrifter:)

Hei!

Er det krise om jeg klarte å glemme å ha bakepulver og vaniljesukker i bunnen? kaken ble stekt før jeg oppdaget dette...

Denne kaka var kjempegod:-) hele kaka ble oppspist i familieselskap i dag, ikke en smule igjen;-) Neste gang vil jeg steke kaka fem minutter lengre, for den var litt lite stekt. Men; en absolutt ny favoritt, spesielt blant ungdommene!

Hei. Skal det ikke være mørk sjokolade i sjokolade kremen?

Kan man bytte smør med noe annet?

Hei! Skal man smøre kantene i kakeforma?

Kjempegod, men litt av en kaloribombe!

Kjempegod kake!! Sikker vinner!
Selv bruker jeg mørk sjokolade i fyllet i srede for lys og så bruker jeg snickers som pynt!
Funker å som glutenfri kake! Bytter bare ritzen ut med glutenfri saltkjeks!

Hei! Har prøvd med for første gang på denne kaken og den så helt smashing ut når jeg tok den ut av ovnen og lot den stå til kjøling. Så skulle jeg ta den ut av formen... Brukte skarp kniv og løsnet formen forsiktig... Allikevel bare raste den sammen! Tilnærmet hul inni! Hva kan jeg ha gjort galt?

Vil påstå at det er slik den skal være nærmest, en ømfintlig, luftig og myk bunn. Kan for all del hende jeg tar feil, fikk iallefall samme resultat. :)

Lurer fælt på om den vart god? Samme skjedde med meg i dag så vet ikke om jeg skal lage ny bunn eller ikke. Mistenker at den vart for lite stekt...

Tror dere det kan bli godt med Daimkuler på toppen?

Dødsbra oppskrift. En av de beste kakene jeg har smakt! takk for oppskriftene!

Kjempegod kake!! rett og slett #1!!

Hei Bakte denne i kveld. ( Bunnen) Har laget en del marengsbunner før, så det jeg lurte på var om denne kaken ikke blir kjempe sprø? Den er ikke hard oppå toppen, hvis dere skjønner hva jeg mener Lot den steke mellom 26-27 min i ovnen. Den er avkjølt nå, og den er mer fastere nå. Kan dette skyldes peanøtter ? Stakk noen hull i bunnen, og da var den litt deigete, og det skal jo marengs være. Håper på positivt svar tilbake

Går det fint ann å lage kaken samme dag?

Har noen prøvd å lage denne med glutenfrie "ritz-kjeks"?

Hei. jeg har brukt glutenfritt og det gikk veldig bra!

Eg har smelta og smelta sjokolade,smør og sukker i evigheter no, men sukkeret har fortsatt ikkke løyst seg opp...!

Hei! Jeg har en rundform på 26cm, hvordan kan jeg øke oppskriften for at kaken skal bli like fin og høy som din?

Hei.
Til dere som har byttet ut sukker med melis pga kornete sjokolade, hvor mye melis har dere i da?
Bytter dere 5 SS sukker med 5 SS melis?
Sikter dere melisen, eller dumper dere bare den oppi?
Skal lage denne til kona på lørdag kveld så den er klar til søndag, regner med den er best dagen etter.

Hei! Jeg lurer på om det er mulig og bytte ut peanøttene med andre nøtter? Jeg lagde kaken hos en venninne og den var fantastisk! Jeg har lyst til å prøve å lage den hjemme siden den er lett og lage og smaker i tilleg utrolig. Men problemet er bare at søsteren min er allergisk mot peanøtter, så går det an og bytte ut peanøtter med andre nøtter, og i så fall, hvilke?

Kan denne kaken fryses?

Hver gang jeg lager bunnen til denne kollapser bunnen i midten så snart kaka er kald.
Gjør jeg noe feil, eller er den bare sånn?

Hvor lenge holder bunnen seg? Eller bør den fryses hvis den lages 4 dager i forkant? Selvfølgelig uten pisket krem på

Hei! Jeg tenkte å prøve meg på denne kaken, så jeg lurte på 2 ting. Kan den lages og bare lages i ei ildfastform? Og hvis jeg lager denne ikveld, holder den seg til lørdag da?
Altså 3dager, eller burde den fryses ned??

Skal det sukker i kremen på toppen?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter