Arkiv: januar 2006

30.01.2006

"Panforte" ("hardt brød" på italiensk) er en utsøkt spesialitet fra den italienske byen Siena. Konfektkaken skal være tung og seig i konsistensen og fullstappet av tørket frukt, krydder og nøtter. Legenden sier at en liten gutt fra Toscana ville gi en gave til Jesusbarnet, men han hadde bare det som lå i lommen hans: et stykke brød og noen nøtter. Dette blandet han med litt honning og krydder... "Panforte" finnes i flere ulike varianter, men dette er den mest berømte. Se også oppskrift på en mørk variant ("Panforte Nero") og en lys variant ("Panforte Margherita") på detsoteliv.no. "Panforte" selges i massevis over hele Italia rundt juletider og har nok etter hvert fått status som kakeklassiker på verdensbasis!

Kategorier: Andre festkaker
30.01.2006


"Punsjeboller med mild smak" er små og myke punsjeboller med spesielt mild og god smak, som egner seg ekstra godt for barn.

Oppskriften gir 25 stk. 

Kategorier: Småkaker
29.01.2006

"Lavkalorivafler" er myke og KJEMPEGODE vafler med lavt fettinnhold!

Oppskriften gir 12-15 vaffelplater.

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
29.01.2006

Verdens enkleste konfekt - og kanskje den sunneste også!

Oppskriften gir 20 stk.

Kategorier: Småkaker
29.01.2006

Her har du en kjempegod svensk oppskrift på nydelige småkaker med smak av nøtter og kanel. Passer spesielt godt til jul, men er selvsagt også gode resten av året. Oppskriften gir 70 stk.

Kategorier: Småkaker
29.01.2006

"Videsæterkaker" er svært smakfulle småkaker med havre, rosiner og krydder. Oppskriften gir 50 stk.

Kategorier: Småkaker
23.01.2006

"Et barn er født i Betlehem" er en av våre kjenteste julesanger, som gjenforteller juleevangeliets historie om Jesusbarnet som ble født i Betlehem, se Norsk Salmebok nr 29/30. Nikolai Frederik Severin Grundtvig gjendiktet den latinske originalteksten "Puer natus in Betlehem" til dansk i 1820, senere gjort om til bokmål. Her har du en nydelig og mektig fruktkake som faktisk sies å stamme fra håndskrevne kokebøker fra det gamle Betlehem! Fruktkaken er fullspekket av ulike typer nøtter og tørket frukt og smaker FANTASTISK!

Kategorier: Formkaker
22.01.2006

"Baileyskuler" er fantastisk god konfekt!! Ekte marsipan knas inn med rikelige mengder Baileys likør og formes til kuler. Kulene dyppes i melkesjokolade og rulles i sjokolademelkpulver! Mmmmm! Oppskriften gir 15 stk.

Kategorier: Småkaker
22.01.2006

"Sirupspletter" er nydelige småkaker som ligner litt på pepperkaker, men du slipper å kjevle! Oppskriften gir 80 stk.

Kategorier: Småkaker
21.01.2006

Denne fantastisk gode fromasjkaken er ypperlig å lage dersom du har rester av ferdigkjøpte pepperkaker igjen fra julen. Kombinasjonen av den krydrede kjeksbunnen, den luftige fromasjen og mandarinene som kaken er pyntet med, er rett og slett NYDELIG!

Kategorier: Fromasjkaker

Sider