Punsjeboller med mild smak

Punsjeboller med mild smak

30.01.2006

"Punsjeboller med mild smak" er små og myke punsjeboller med spesielt mild og god smak, som egner seg ekstra godt for barn.

Oppskriften gir 25 stk. 

Punsjeboller med mild smak

Ingredienser

100 g smør
1 dl melis
1 ts vaniljesukker
1-2 ss kakao
1-2 ss melk
3 dl kakesmuler (se tips)

Pynt:
200 g melkesjokolade
sjokoladekrymmel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og melis til smørkrem. Pisk inn vaniljesukker og kakao. Tilsett kakesmulene og litt melk så du får en passe myk konsistens på deigen. 

Form sjokolademassen til runde kuler. Sett dem på et brett dekket med bakepapir og sett brettet i kjøleskapet i 1 time.

Smelt melkesjokoladen. Dypp hver punsjebolle i melkesjokolade og sett dem tilbake på det bakepapirdekkede brettet.

Dryss over sjokoladestrøssel som pynt. Sett brettet tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Da kan kulene fjernes fra brettet og legges i en pose eller kakeboks. Oppbevares kjølig.

Tips


♥ Punsjebollene blir best hvis du bruker sjokoladekakesmuler. Bruk helst myke kakesmuler til denne oppskriften. Smuler av myk sjokoladekake egner seg spesielt godt, så hvis du har rester fra en langpannekake har du et svært godt utgangspunkt!

♥ Denne oppskriften er uten rom, som gjør den ekstra barnevennlig. Hvis du synes at det bør være litt romsmak for i det hele tatt å kunne kalle dette for Punsjeboller, kan du tilsette noen dråper romessens (som jo såklart er alkoholfri).

♥ Se også oppskrift på Punsjeboller (som inneholder rom) og se Punsjeboller (med syltetøy), som er basert på en litt annen oppskrift enn denne. Liker du nøtter, bør du sjekke ut oppskriften Punsjeboller med nøtter

 

30.01.2006
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter